Ангел Джамбазки: Основата на ЕС - свободният пазар, е нарушена

Ангел Джамбазки: Основата на ЕС - свободният пазар, е нарушена

08 януари 2019  |   0 коментара

Откакто сме членове на ЕС една голяма част от хората, които бяха в управлението на държавата, продължиха да се държат все едно сме в Съветския съюз, а не в ЕС.

Това каза в предаването „Темите“ по ТВ Европа евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Джамбазки заяви, че битката вече е по оста ядро-периферия. Този брюкселски егоизъм ще им изиграе лоша шега, защото когато бъдат унищожени и фалирани фирмите в Източна Европа, след това тези същите ще се обърнат към Централна Европа, защото това няма да им реши проблема с недостига на работна ръка, обясни той.

Битката е сега да се вземат средните специалисти от Централна и Източна Европа. По този начин бяха купени Чехия и Словакия. Гърция е ясна – следващите 10 поколения ще си изплащат дълга и затова мълчат. Има голям инструмент за политически шантаж. Вижда се лицето на брюкселските бюрократи, категоричен бе евродепутатът.

Конкретно едната от промените, която ще засегне бизнеса, е да връщат водача или камиона в страната, от която са. Целят да нарушат ритъма на транспорта и да въведат нови разходи. Ако трябва да връщаш водача си със самолет, това са големи разходи. Второ нещо, което ще ги засегне, е, че трябва да ползват дългата си седмична почивка в хотел, а не в кабината. Кратката може, дългата не. Първо, хотели и мотели няма, а тези които ги има са въшкарници. Според действащата конвенция за международен превоз, застраховката на товара важи, когато водачът е в кабината, а не в мотела. Представете си ако дойдат 3-4 нови европейци от африкански произход и разтоварят всичко, какво прави водача? Това значи, че никой водач няма да е сигурен какво ще се случи с товара му. Ето Ви пример за изключително лицемерие. Да не говорим, че охраняеми паркинги няма, поясни за зрителите на ТВ Европа Джамбазки.

Евродепутатът също така намира още по-абсурдни неща в Пакета „Макрон“, а именно, че водачът, който работи за българска фирма, трябва да се връща на всеки 4 седмици, за да се вижда със семейството си. Но ако пък същият този водач работи за германска фирма, няма нужда да се връща и да се вижда със семейството си и значи не тъжи за него. Основата на ЕС, а именно свободния пазар е нарушен, категорично заяви Ангел Джамбазки.

През цялото време говорят за екология, а искат стотици хиляди камиони на 4 седмици да правят опашки, да предизвикват катастрофи, да товарят трафика, да замърсяват въздуха, да разрушават пътната настилка и т.н. Това няма никаква икономическа, политическа и екологична логика. Явно единствената цел е да бъдат изкарани тези камиони от бизнеса. В България имаме 67 хил. влекача, отделно ремаркета. Във времената на свободен пазар България е конкурентна държава на западните, убеден е заместник-председателят на ВМРО.

Българското правителство ще трябва да се изправи много остро пред Съвета на ЕС. Трябва да се направи коалиция на засегнатите. Няма вето по тази тема, но ще дойдат теми, по които ще има вето. Трябва да им кажем ясно, че ЕС означава взаимно уважение на интересите ни. Да им кажем - не може да смятате за редно да изселите един град като Пловдив и да отнемете 17 % от БВП на България. Морално ли е, социално ли е? Това е 1/5 от парите на България. Тогава ние от България няма да се съобразяваме с брюкселските желания. Да, ще стане хаос. Да, ще се загубят милиони, но няма да загубим само ние, трябва и те да загубят, завърши Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *