Ангел Джамбазки: Няма фили, няма фоби. Ние сме българи

Ангел Джамбазки: Няма фили, няма фоби. Ние сме българи

08 май 2014  |   0 коментара

Българското правителство няма позиция по кризата в Украйна. Това каза по време на дебат в „Дневен ред“ по ТВ7 зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ Ангел Джамбазки.

От БСП, които държят управленския мандат, са в шизофренична ситуация - от една страна се опитват да запазят симпатизантите си, голяма част от които са обзети от русофилски чувства, от друга страна се опитват да защитят европейското ни членство, смята Джамбазки.

Той посочи, че конфликтът в Украйна е геополитическа битка между САЩ и Русия.

Кандидатът за евродепутат е категоричен, че липсва обща българска позиция в за Украйна. Всяка от партиите в Народното събрание нагнетява лична омраза между хората и за пореден път разделя българското общество на русофили и русофоби, без да съзнава, че трябва да сме на първо място българофили.

Ангел Джамбазки се изказа в защита на жителите на село Розово, които бяха заклеймени като ксенофоби заради несъгласието си в селото им да бъдат настанени бежанци.

Първо правителството трябва да разбере защо хората от Розово протестират. Най-напред, защото живеят много бедно, после - защото не знаят какви хора идват при тях, а в същото време администрацията им стоварва проблем за пореден път, коментира той.

Трите основни грешки във външната политика на България до момента са това, че се допусна да бъдат затворени първите два реактора на АЕЦ „Козлодуй“, че нямаше грижа на държавата за правата на сънародниците ни в съседните ни страни, както и липсата на защита на селскостопанската ни политика в рамките на ЕС, обясни той.

В реплика към Реформаторския блок Джамбазки директно обвини Меглена Кунева за лишаването на страната ни от блокове на АЕЦ в полза на интереси на други европейски държави.

Тя проспа затварянето на двата реактора на АЕЦ „Козлодуй“. Това е равносилно на национално предателство в полза на зелената енергия и на чужди интереси, като например, френското ядрено лоби, възмути се той.

По отношение на българските общности в съседните ни държави зам.-председателят на ВМРО изтъкна, че липсата на държавна политика за българите в Западните покрайнини, в Македония и в Бесарабия е причината воеводите да са в коалицията с ББЦ.

По думите му, управляващите досега трябваше да тропнат по масата и да поставят условие на западните ни съседи, че ще кажем „да“ на европейското им членство и преговорите им за ЕС, само ако спазват правата на българското малцинство на тяхна територия.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *