Ангел Джамбазки: Не са водени разговори за 7 министерства

Ангел Джамбазки: Не са водени разговори за 7 министерства

03 април 2017  |   0 коментара

Това ми прилича по-скоро на предложение, най-вероятно на управляващата партия, коментира той

Появилата се в медиите информация за поискани от Обединените патриоти 7 министерства в управлението звучи като предложение, но такива преговори не са водени. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки в „България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Към момента между ГЕРБ и Обединени патриоти разговор за министерски кресла и посочени лица не са правени. Това, което четете по медиите, на мен ми прилича по-скоро на предложение, най-вероятно на управляващата партия, коментира Джамбазки.

Той беше категоричен, че двете страни все още не са се договаряли за съвместна управленска програма.

Това, което се случи, е проведен разговор, не преговори. Разговорът беше за това може ли да се говори за обща програма и за изработване на такава обща програма. След приключването на този разговор вероятно ще започнат и преговори за съставяне на общо правителство. Но нашите усилия и нашето желание това общо правителство - бъдещо, евентуално, хипотетично - да бъде основано преди разговора за министерските места на няколко ключови неща, които трябва да бъдат свършени. Ако се постигне съгласие по тези неща, ще се работи заедно, уточни Джамбазки.

По думите му този път Патриотите ще да се стремят да бъдат пълноправни партньори.

Той отхвърли твърдението, че Патриотите са против Бойко Борисов да заеме премиерския пост, като добави личното си мнение, че първата политическа сила има логичната задача да излъчи министър-председател.

Г-н Симеонов лансира няколко идеи, някои от които биха били успешни, ако проработеха, за съжаление няма да се случи. Като например общо управление в по-голям формат, допълни той.

Относно референдума и предложеното в него мажоритарно гласуване евродепутатът коментира, че въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство, която е напълно непозната на европейския континент и напълно неприложима на европейския континент, заради дефектите, които дава, ще бъде вредна за българското общество.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *