Ангел Джамбазки на обиколка в Сливенско, Ямболско и Бургаско

Ангел Джамбазки на обиколка в Сливенско, Ямболско и Бургаско

02 ноември 2018  |   0 коментара

В последните дни евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки посети редица населени места в области Бургас, Ямбол и Сливен. Той се срещна с актива на партията и проведе открити приемни за граждани в различните населени места.

Заедно с д-р Георги Георгиев - областен председател и координатор на ВМРО в Ямболска област, Джамбазки проведе среща с жителите в читалището на с. Безмер. Разговорите бяха свързани с несправедливостта на очевидните двойни стандарти, които съществуват в рамките на Европейския съюз. Тези двойни стандарти не са само в областта на качеството на храните. Двойни стандарти има в отношението към предприемачите от източна Европа.

Не можем разбира се да подценяваме и двойните стандарти в заплащането. ЕС няма как да функционира нормално ако неравенствата в доходите продължават. В началото на мандата си Жан-Клод Юнкер обеща еднакво заплащане за еднаква работа на едно и също място. Еднаквото място не са отделните страни, а общият пазар. Само когато изтичането на мозъци в посока развитите страни спре, ще можем да се справим с демографската криза, каза пред хората от Безмер Джамбазки.

Въпреки наличието на авиобаза в близост до селото, то не е пожалено от отлива на млади хора към големите градове и чужбина. Трябва да работим в посока спиране на този така наболял проблем. Радвам се, че жителите на с. Безмер споделят моето виждане, сподели още той.

В град Ямбол евродепутатът присъства на раздаването на членски карти на нови членове.

Освен голяма чест това е и отговорност. Нашата организация е оцеляла във времена на трудности, благодарение на хиляди влюбени в България идеалисти. Това наследство пазим ние и работим за да продължим делото. Днес нашите членове в Ямбол станаха част от тази вече вековна традиция. Те разбират, че ВМРО не е политическа партия, а идеал, борба и саможертва,сподели след събранието Ангел Джамбазки.

Той присъства и на учредително събрание за областна конференция, на което беше избран областен комитет.

ВМРО е силна толкова колкото са силни местните ѝ структури. Ето защо разчитам на отговорността и труда на нашите членове в Ямбол, отправи поздрав към конференцията евродепутатът.

В Нова Загора, област Сливен, Джамбазки се срещна с членове и симпатизанти на Организацията. В разговорите бяха обсъдени проблеми с нарастващата престъпност, доходите на пенсионерите и проблеми на работещи в ТЕЦ Марица Изток.

Ниските доходи, липсата на работа и двоен стандарт на храните  у нас са най-наболелите проблеми за хората в Айтос. Това стана ясно по време на откритата приемна в града на евродепутата Ангел Джамбазки. По думите му, циганската агресия през последните няколко седмици не само в Айтос, а и в цялата страна, трябва да спре със законова репресия. 

Унизителна несправедливост са изключително ниските пенсии, коментира Ангел Джамбазки споделеното от възрастните хора в Айтос:

Конкретно днес, тематиката е около ниските доходи. Две възрастни дами споделиха, че имат ниски пенсии. За 40-годишен трудов стаж,  207 лева е унизително преживяване, това е подигравка с труда на хората, които са работили толкова време, затова трябва да има някаква справедливост. Темата за двойния стандарт при храните е  също на дневен ред. Различни съставки на една и съща храна, в различни части на Европейския съюз. Излиза, че източноевропейците са някакви аборигени, хора втора ръка, да ядат това, което им се подхвърли. Това, което всеки път ми се поставя като проблем в Айтос е обитателите на циганската махала.  Циганизацията, нахалството им, както и нетърпимото им поведение. Можем много да критикуваме държавата преди 89-та година, но тогава се използваха репресивни мерки. А сега не спазват нищо, какво остава да посегнеш на полицай. Сега ако има някакъв случай, налага се да влезе жандармерия, защото тези обитатели на ромската махала смятат, че те са в някаква своя територия извън България. Понеже сега е модерно да копираме западни държави, нека да напомним какво става в САЩ ако се посегне на полицай...

Пенсиониран полицейски служител сподели с евродепутата, че в момента, властта не стои зад гърба на полицаите, затова не се чувстват и защитени:

Защото властта не ги пази. А ако оставим  темите за циганизацията, двойния стандарт на храните и ниските доходи, обикновено хората идват при нас на тези приемни, споделяйки лични проблеми, като нужда от някакво лечение, борба за живот...Също и за нужда от работа, кой каквото има като проблем. Шизофренна е ситуацията в момента у нас, от една страна макроикономическите показатели сочат, че бизнесът се развива. От друга страна обаче усещането на хората е, че живеят лошо и не можем  да ги убедим в обратното. Явно са прави.

В Приморско Ангел Джамбазки бе специален гост на учредително събрание на нова организация на ВМРО. 

При голям интерес от страна на жителите на града бяха раздадени тематични брошури с родолюбиво съдържание за нашите народни будители,  както и броеве на изданието на ВМРО вестник „България“.

На проведеното събрание над 20 души подадоха заявления за членство в редиците на Организацията.

След направените предложения учредителите избраха следното ръководство: председател - икономистът Ваня Стоева-Андонова, заместник-председател Красимира Тодорова и секретар Димитър Стойчев.

Посещението на Ангел Джамбазки в Бургас бе в Деня на народните будители. За празника от ВМРО – Бургас бяха организирали викторина с исторически въпроси. На гражданите, отговорили правилно, бяха подарени български знамена.

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира, че именно Денят на народните будители е един от най-българските празници, защото той показва духовността, която ни е запазила като нация:

„Това, което трябва да правим, е да продължаваме да се връщаме към тези корени, да не се срамуваме. Вижте сега как хората се връщат към корените си. Как започват да възстановяват местни празници, родови празници, почват да се връщат, да вадят от скринове, от ракли и т.н. Най-сетне, след 20 години бездуховност, българското общество започна да усеща заплахата от загубата на самоличността и самосъзнанието. И се връща към тях. И аз съм много щастлив да го видя. Щастлив съм да видя как се връща печатането и четенето на книги. Как читалищата, които 20 години бяха школа по модерен балет и шотокан, започват да прожектират филми, да отварят библиотеките отново, да привличат някакви хора“

Евродепутатът се среща с кмета на Бургас Димитър Николов. В разговор между двамата се е зародила и идеята Бургас да привлече повече британски граждани, които искат да останат жители на ЕС след Брекзит.

В Бургас има много символика, има море, има култура и история, все общи неща, които биха могли да бъдат интересни за британците. А те тепърва ще търсят начини да останат европейски граждани. С кметът Николов обсъдихме как Бургас би бил интересен за британците и да привлича техния бизнес. Те са предприемчиви хора, любопитни са, биха вкарали свежи пари в общинския бюджет. Една такава идея е осъществима и добра. Кметът тук има иновативен и находчив подход, подобно нещо ще му отива. Има много други кметове, които не биха са занимавали с подобно нещо, защото няма да го разберат, каза Джамбазки.

Евродепутатът поясни, че процесите по излизане от ЕС изглежда ще бъдат без споразумение, което означавало затруднение не само за гражданите на Обединеното кралство, но затруднения и за търговията.Много хора ще търсят начини как да запазят бизнеса си в рамките на Европа.

Кметът Николов подари на Джамбазки красив фотос на остров Света Анастасия, който евродепутатът да закачи в офиса си в европарламента.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *