Ангел Джамбазки: Началникът на политиците е българският народ

Ангел Джамбазки: Началникът на политиците е българският народ

02 май 2019  |   0 коментара

Предаването „Тази сутрин” на БТВ организира дебат между кандидатите от различните политически сили за евродепутати. Той протича в три кръга – всеки участник има по една минута да изложи своите тези, след което има възможност за свободна размяна на реплики.

В първия кръг бяха поканени първите пет политически сили, подредени по последните социологически проучвания. От БСП отказаха да изпратят свой представител.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки каза, че ще продължи да брани българския интерес, например в сферата на транспортния бизнес – става дума за хляба на 500 хил. български граждани, както и във всички останали обществени сфери - българският интерес в Македония, в Западните Балкани и всички теми, които са присъщи и които ВМРО брани до сега 5 години.

Трябва да поставим България на достойно място в Европейския съюз – да бъдем равни на другите европейски народи, не да бъдем втора ръка, не да бъдем второ качество, не да бъдем потребители на европейска политика, не да слушаме какво казват началниците в Брюксел, не на опитите да бъде откраднат български бизнес. Трябва да направим така, че българският глас да се чува наравно с другите европейски народи и Европейската комисия да не бъде правителство, нашето правителство е тук в България. Началникът на политиците е българският народ и българската нация, това е нашата кауза, категоричен бе Джамбазки.

Той изброи и още няколко примера, освен опита за кражба на транспортния бранш, по-ниското качество и различното съдържание в храни и напитки, опитите да бъдем поставени на опашката и да бъдем само потребители на решения. Ето Ви три неща, които трябва да направим и които ще направим.  Успех е, че не допуснахме, въпреки тежката политическа грешка на част от нашите колеги, да бъде приет пакетът „Макрон“ на второ четене. Не допуснахме унищожаването на транспортния бранш в този мандат. Предстои битка в следващия мандат, каза Джамбазки.

Вижте целия дебат във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *