Ангел Джамбазки настоява ЕК и ЕП да приложи спешни мерки за международния транспорт заради кризата

Ангел Джамбазки настоява ЕК и ЕП да приложи спешни мерки за международния транспорт заради кризата

28 март 2020  |   0 коментара

Здравейте уважаеми съратници,

Вчера Европейският парламент бе в сесия и заседава. Заедно с колегите обсъждаме и гласуваме мерките, които трябва да се вземат на ниво Европейска комисия и Европейски парламент за това да бъде смекчен ударът върху икономиката, който ще последва след като медиците, след като хората, които разбират от медицина, успеят да се преборят с разпространяването на вируса и със заболяването.

Това казва във видеообръщение заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки.

Ето какво посочва още той:

Очертах две групи мерки, които ми се струват най-навременни, най-спешни и належащи и настоях Европейската комисия да ги приеме без обичайните философствания, без обичайните разсъждения, без обичайното губене на време и без обичайните глупости.

На първо място - това са мерките, които засягат международния транспорт. Един от смислените стълбове на Европейския съюз беше единният общ пазар и свободното движение на стоки. Понастоящем заради струпването на много камиони по граничните пунктове този стълб е буквално сринат – по много граници стоят и чакат стотици хиляди камиони, стоката не се доставя, бави се. Хората нямат възможност да изпълнят сключените договори и да си свършат работата. Затова транспортният бранш има ясна, ярка и неотложна нужда от помощ. Дали ще бъде помощ във формата на кредит – безлихвен, дали ще бъде помощ, която да се дава на единица камион или на работно място - всички тези предложения бяха описани, изпратени до мен от Камарата на автомобилните превозвачи, от автобусните превозвачи, от Съюза на международните превозвачи, от всички български сдружения, които по някакъв начин оперират и извършват тази транспортна услуга. Знаете, че тук говорим за повече от 200 000 български семейства, които зависят пряко от транспортния бранш, от транспортния бизнес. Пакетът „Мобилност 1“ се къса и заминава.

На второ място - другата група мерки са тези, свързани с преодоляването на последствията на така наречената „Зелена сделка“. За това ще говоря отделно и ще Ви запозная с моето мнение отделно, но факт е, че ние в момента живеем в зелена сделка. В момента няма производство – то не работи. Самолетите не летят. Хората не пътуват. Замърсяване - няма, птички, пчелички – всичко е чудесно, чурулика, пее. Обаче стотици хиляди, милиони хора ще останат без работа, което е проблем, защото те ще трябва да се изхранват по някакъв начин. Затова настоях върху този фалшив данък - така наречените „въглеродни емисии“, да бъде обявен мораториум, да се спре. Само за България това означава 350 милиона на година. Това ще подпомогне държавната енергетика, Мариците, които напоследък са доста закъсали заради плащането на тези скъпи въглеродни емисии. Това ще остави 350 милиона във България.

Помнете - пазете се здрави, мийте си ръцете, поддържайте висока лична хигиена, не се поддавайте на паника и на фалшиви новини. Грижете се за по-възрастните от Вас. Това е от мен засега, дочуване, довиждане. България над всичко, да живее България! Благодаря Ви!

Вижте видеообръщението на Ангел Джамбазки тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *