Ангел Джамбазки: Много тежко лицемерие и срамен пазарлък в ЕП

Ангел Джамбазки: Много тежко лицемерие и срамен пазарлък в ЕП

03 юли 2019  |   0 коментара

Само допреди 20 дена бяхме цял месец в кампания и за мен в момента този пазарлък, който се води, е срамен и неприемлив, коментира заместник-председателят на ВМРО и европейски представител в групата на ЕКР Ангел Джамбазки в сутрешния блок на БНТ. Темата, която бе дискутирана в пряко включване от Страсбург, бе за избора на ръководни органи в новия ЕП.

Може би на битака са по-чистоплътни разговорите, отколкото между хора, които се бориха, че  помежду си са различни, а днес изведнъж сключват постове и то, забележете, без никаква идейност, без никакъв политически разговор. Просто разпределят постове между хора, които са от Западна Европа, от старите държави, няма от Централна и Източна Европа. Изобщо, много тежко лицемерие, допълни Джамбазки.

По повод появяването на името на Сергей Станишев за председател на ЕП за едната половина на мандата Ангел Джамбазки коментира, че теоретично има вероятност той да получи подкрепа от ЕКР. Времето ще покаже, но след като вътре в неговата група не са издигнали г-н Станишев, то това е малко вероятно, коментира още той. Ако въпреки това кандидатурата бъде представена, то Станишев би следвало да отговори на въпроси на групата на ЕКР, в това число и на евродепутатите от ВМРО.

Ние сме категорично против Истанбулската конвенция, която г-н Станишев жарко защитаваше, обясни Джамбазки и допълни, че кандидатът трябва да представи и своята позиция по пакета „Мобилност“. Ако отговорите, които даде, ни удовлетворяват, може да се обсъжда. Ако не – няма как да подкрепяме нечистоплътни и безпринципни политически сделки, коментира евродепутатът от ВМРО.

По думите му сигурното е, че той би подкрепил за поста човек, който споделя неговите политически възгледи. Ангел Джамбазки отново заяви, че воденият в момента пазарлък е срамен и неприемлив.

Групата на ЕКР има свой кандидат за председател на Европейската комисия и няма да подкрепи някой от другите, смята Джамбазки. Какво означава да гласуваш например за кандидат на социалистите – в България това означава да подведем 150 хиляди българи, които гласуваха за нас, именно защото сме различни, обясни той.

Тези политически семейства разподелят постове и позициите между хора, които не са се явявали на избори. Договорката е антиийдейна и антиполитическа. Този псевдофедеративен модел заблуждава избирателите. Затова според мен „Европа на отечествата“ придобива все по-голяма тежест, защото ясно се вижда, че другите играят заедно и всъщност са едно и също, заяви в заключение Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *