ВМРО и Земеделският народен съюз подписаха споразумение за евровота

ВМРО и Земеделският народен съюз подписаха споразумение за евровота

23 април 2019  |   0 коментара

Листата ни за европейските избори надмина очакванията ми, непартийните кандидати в нея са 4-5 човека. Това каза водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки при подписване за споразумение със Земеделския народен съюз за подкрепа за европейските избори, съобщават от информационната медия „ФлашНюз.БГ“.

Ние положихме всички усилия „Обединени патриоти“ да се явим заедно. И така беше политическата логика. Бяхме достатъчно любезни, търпеливи и уважителни към нашите партньори. И продължаваме да бъдем, обясни той. Това, че между тях надделяха лични отношения е факт, на който ние не можем да влияем по никакъв начин, коментира Джамбазки.

Нашата листа надмина моите очаквания. Аз знаех и мислех, че можем да направим добра листа, но тя е много по-добра от очакванията, които имахме. Непартийните кандидати са четирима –пет човека, изтъкна Джамбазки.

Моите очаквания са да направим поне един мандат, и вероятността да направим и втори не е малка. Това е реалистичната прогноза, добави водачът на листата на ВМРО.

ВМРО подписа споразумение за подкрепа със Земеделски народен съюз (ЗНС) за листата на воеводите начело с Ангел Джамбазки на евровота на 26 май.

Това не е изненадващо споразумение. Нашата съвместна работа има дълга и успешна политическа биография. Така че помощта и усилията на ЗНС за изминалата кампания бяха част от резултата да бъдем представени в Европейския парламент, заяви Ангел Джамбазки.

Той изтъкна, че двете формации имат сходни приоритети и акценти в политическата си визия за Европа и европейското бъдеще на България.

Румен Йончев от ЗНС заяви на свой ред:

Изненада няма, че ние подкрепяме кандидатурата на Ангел Джамбазки и листата, в която и земеделците имат участие. Ние го подкрепяме най-вече заради това, че има един успешно изпълнен мандат. Омръзна ми в последните години, откакто България е член на ЕС, да чуваме, че нашите европейски депутати не могат нищо да направят. Ангел показа, че и един европейски представител може да направи нещо и то много. ЕС вече няма да е същият и България трябва да участва в този процес не само пълноправно, но и активно – с всички ползи от това.

Той представи кандидатите на ЗНС Райна Дончева и Вергил Кацов за евровота.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *