Ангел Джамбазки за решението на циганския проблем в три стъпки

Ангел Джамбазки за решението на циганския проблем в три стъпки

18 юли 2017  |   0 коментара

Всеки, който извърши престъпление, трябва да изтърпи наказанието си с цялата строгост на закона.

Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки по повод смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов, който беше пребит пред дискотека след спор за цигара с група цигани.

По думите на Джамбазки конкретният случай не може да бъде оправдан по никакъв начин пред гражданите.

Решението на проблема е в три стъпки. На първо място е възстановяването на законността и на закона. Това означава българската държава да има доблестта отново да върне законността в махалите, в които няма българска държава, махалите, където няма закон, където няма ред, правен порядък и правоохранителни събития и мероприятия, посочи той.

Това е първото нещо, което трябва да бъде направено. Всеки, който извърши престъпление, трябва да бъде залавян, установяван, съден и осъждан и да изтърпява наказанието си с цялата строгост на закона, каза евродепутатът.

Той заяви, че наказанието има три функции: да запази обществото, да оказва възпитателно влияние върху дееца и да оказва възпиращо влияние върху останалите.

Според Джамбазки на второ място трябва да бъде прекратена порочната практика на покровителстване на това махалите да си откупват екстериториалността през продаването на гласове и гласуването за политически сили.

На трето място ще бъде образованието на тези наши съграждани, които трябва да бъдат вписани в българското общество, коментира Ангел Джамбазки.

Той заяви, че в обществото съществува неуважение към човешкия живот и в частност правовия ред. Допълни, че служителите на МВР са силно демотивирани в резултат на отношението към тях и заплатите, които получават.

Пълен текст на интервюто с евродепутата вижте тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *