Ангел Джамбазки: ДПС са най-големите бенефициенти от циганските махали

Ангел Джамбазки: ДПС са най-големите бенефициенти от циганските махали

11 февруари 2019  |   0 коментара

Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския етнос, представена от министър Красимир Каракачанов.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на Bulgatia ON AIR заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Но повечето от коментаторите не са чели Концепцията, защото не могат да четат, за съжаление. Факт е, че трябва да бъде обсъдено това наше предложение поради една проста причина. Цигански проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори е закъсняла с предприемането на действия за това. 30 години този проблем се оставя и се разраства поради много причини – купуват се гласовете на махалите, разни безхарактерни политици се правят на евроатлантици, подчерта евродепутатът.

Много е смешно когато народен представител от ДПС се опитва да тълкува и разсъждава какви са отношенията в Обединени патриоти. Бих казал, че това е малко циганска работа. Коментарите и интригите са циганска работа, заяви той.

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев каза, че се гордее, че е циганин, на което Джамбазки отвърна: (цитат)

Чудесно! Страхотно! Кажете го на всички лицемери, които се опитват да Ви нарекат ром. Идете и кажете „Аз не съм ром, аз съм циганин!“

Българската работа е нещо добро, градивно и съзидателно. Циганската работа е станала символ на недовършена, недобра работа. Да оставим на страна самоопределенията на Методиев, но да кажем защо ДПС не са съгласни с Концепцията. Това е така, защото ДПС са най-големите бенефициенти от циганските махали. Те купуват циганските гласове, те изнудват хората там, категоричен бе евродепутатът.

Всички български граждани имат равни права, само че те имат и равни задължения. Апологетите на циганското гето стигат само до правата, не стигат до задълженията. А когато човек е построил незаконна постройка, той е нарушил закона и тази постройка трябва да бъде разрушена. Без значение дали е циганин, марсианец или кореец. Циганите във Войводиново няма да се връщат. Ще си теглят кредити и ще си купуват къщи, обясни Джамбазки.

Българите, които нямат собственост, как си плащат данъците? Вие искате циганите да не плащат данъци, само защото са цигани ли? Как могат българите да си наемат жилище, а циганите да не могат, запита Ангел Джамбазки събеседника си.

Евродепутатът каза, че е съвсем очевидно, че местните власти не са си свършили работата. В концепцията сме написали, че администрацията на всички нива трябва да понесе отговорност за своето бездействие и за това, че е допуснала създаването на тези катуни.

На много места има програма за ограничаване на раждаемостта – Швеция, Норвегия, Дания – има програма, с която запознават хора в риск, а хората от гетото са точно в риск. Нека не се лъжем. Едно малолетно дете да ражда – риск ли е – риск е. Една неграмотна жена ражда 8 деца и ги тропосва на държавата. Това, което казваме ние, е следното – ако има хора, които са достатъчно безотговорни да правят деца и да ги оставят на улицата голи, да крадат и проституират, то тези деца трябва да им се отнемат и тези хора да носят наказателна отговорност, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *