Ангел Джамбазки: Докато един съдия носи тога, той не трябва да е политически пристрастен

Ангел Джамбазки: Докато един съдия носи тога, той не трябва да е политически пристрастен

25 септември 2019  |   0 коментара

За мен политиката никога не е била пари, а е защита на принципи, казва той

Съдията, освободил Джок Полфрийман предсрочно, взе несправедливо политическо решение, заяви в ефира на „Здравей, България” по НОВА евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Този съдия – Калин Калпакчиев, и хората около него са политически пристрастни. Затова тяхното място не е в съда. Там няма място и антибългарския Хелзинкски комитет, а именно той плаща на адвоката на Полфрийман, дава награди и на тези съдии. Този комитет плаща защитата на всеки един дегенерат. Политика на тази организация е който убие българин, да си остане на свобода. Мястото на убийците е в затвора, заяви Джамбазки.

Докато един съдия носи тога, той не трябва да е политически пристрастен, категоричен е заместник-председателят на ВМРО и допълни, че ако Калпакчиев има желание, да подаде оставка и да се заеме с градене на политическа кариера.

Евродепутатът даде за пример Методи Лалов, който без никакво притеснение агитираше за ДБ, докато все още е действащ магистрат, което е против всякакви закони.  Представете си един прокурор или кандидатът за главен прокурор да излезе и да агитира за еди коя си партия, например.

Излизам на тази битка, за да стана кмет на София. Ще я водя заради хората, които стоят зад мен, които искат промяна в града ни, заяви Ангел Джамбазки. Не помагам и не преча на никого, а влизам в тези избори, за да бъда кмет, допълни той в отговор на въпрос чий кандидат евентуално ще подкрепи на балотаж.

На въпрос защо се отказва от евродепутатската си заплата, за да стане евентуално кмет на столицата, той отговори, че за него политиката никога не е била пари. Имам политически принципи и ги спазвам, категоричен бе Джамбазки.

Той абсолютно отрече да използва скандала с освобождаването на Джок Полфрийман за политически цели. Ако върнете снимките и кадрите от времето на убийството на Андрей ще ме видите там. Мислите ли, че тогава съм мислил да кандидатирам за кмет, посочи Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *