Ангел Джамбазки: Да твърдиш, че животът на само една раса има значение е расизъм

18 юни 2020  |   0 коментара

Предците ми, борили се срещу турското робство в България, не са грабили магазини, заяви евродепутатът

Всички животи имат значение! Да отричаш това и да твърдиш, че животът само на една раса има значение - това, уважаеми левичари, е расизъм. Да твърдиш, че една раса е виновна за всичко - това също е расизъм. Да твърдиш, че само една раса е важна - отново, познайте, и това е расизъм, заяви в свое изказване в Европейския парламент заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат Ангел Джамбазки.

От трибуната той призова колегите си евродепутати да изберат коя теза защитават. Или трябва да уважавате всички животи, или защитавате по същността си расистки тези, заяви той.

По думите му е лицемерно една смърт и една трагедия да се използва за трупане на политически капитал. Това е похватът на комунисти, на левичари и на анархисти, каза Джамбазки и напомни на всички с фланелките със сърпа и чука, че когато размахват това червено знаме, трябва да се замислят колко човешки животи са погубени от комунизма и болшевизма в целия свят.

Когато оправдавате вандализма, това също, уважаеми, е лицемерие. И още нещо важно искам да Ви кажа. Когато моите предци са се борили срещу турското робство в България, те са се борили честно, с оръжие в ръка, а не са грабили магазини и не са крадели обувки и дрехи. Вменяването на вина заради произхода е нечестно, непочтено и нередно. Вменяването на вина в една раса е изключително подло политическо действие. Опитвате се да накарате някого да се чувства виновен заради произхода си. Не! Това няма да се случи! Не само, че аз не се срамувам от моя произход и от своята нация, напротив - гордея се с древната и велика нация, на която принадлежа, завърши изказването си Ангел Джамбазки.

Видео >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *