Ангел Джамбазки в Златарица: Всеки човек има три дълга – към миналото, към настоящето и към бъдещето

Ангел Джамбазки в Златарица: Всеки човек има три дълга – към миналото, към настоящето и към бъдещето

10 май 2019  |   0 коментара

Помнете историята и бранете историята! Бранете Отечеството и българската традиция! Бранете националната памет!

За това призова кандидатът за евродепутат от ВМРО и водач на листата Ангел Джамбазки, който бе гост на Златарица по повод 9 май – дата, на която жителите на града отбелязват летния Свети Николай Мирликийски Чудотворец, Деня на Европа и Деня на победата.

Колцина от Вас знаят, че може би втората по важност битка в Руско-турската освободителна война е една от битките, решила хода на войната, и се е провела край Златарица? Колцина все още помнят и пазят традициите си, шевицата, носията? Това е, което ни прави българи, и това е, което ние трябва да пазим и да браним от вътрешни и външни противници и врагове, каза в приветствието си към хората Джамбазки.

Той отбеляза, че само паметта за заветите на нашите деди и предаването им на децата ни ще ни съхрани срещу заливането отвсякъде с чужда пропаганда -  била тя англоезична, ориенталска или друга. И акцентира върху трите дълга на всеки един човек - към миналото и историята, към настоящето и към децата и бъдещето.

Бъдете добри българи, бъдете добри родолюбци, бъдете достойни наследници  на нашите достойни предци. Уважавайте, почитайте родителите си, възрастните и Светата Българска православна църква (БПЦ). Заедно Светата БПЦ и българският народ сме възродили България, освободили България и ще продължим да я водим и укрепваме в хилядолетията напред. Бог пред нас, ние след Него. България над всичко! Да живее България, каза в заключение най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки.

Той присъства и в храма, носещ името „Свети Никола“, за отслужването на литургия от Великотърновския митрополит Григорий, който е и почетен гражданин на Златарица. Официални лица на празника, които се включиха в шествието от църквата към площада, бяха заместник областният управител на Велико Търново Ивета Кабакчиева, както и народни представители, кметове на общини, ръководители на различни институции. Под звуците на три химна – националния, европейския и златаришкия (по текст на Стефан Чакъров, музика майор Младен Младенов, ръководител на Духовия оркестър на ВВС и изпят за първи път на празника), се развяха трите флага. Празникът продължи с обявяването (посмъртно) на новия почетен гражданин на Златарица – бившият кмет Стефан Добрев, награждаване на заслужили жители на града за заслуги, фолклорни песни и танци на самодейните състави към читалището и пенсионерския клуб.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *