Ангел Джамбазки: В България все още вярваме, че семейството е доброволен съюз между мъж и жена

28 ноември 2019  |   0 коментара

Уважаеми, с цялата условност на думата уважаеми. Виждам, че последните години Полша Ви е любима дъвка и много Ви дразни. И Полша, и Унгария, и България Ви дразнят много и аз разбирам защо. Защото в тези държави ние все още вярваме и знаем, че семейството е доброволен съюз между мъж и жена и техните деца – и това Вас Ви вбесява.

Така започна свое изказване евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в залата на ЕП по повод поредните опити за отправяне на съвети спрямо България за приемане на Истанбулската конвенция и ЛГБТИ обществото.

И допълни, че пропагандата на ЛГБТИ в тази сесия достигна кресчендо. Всеки втори доклад е посветен или на Истанбулската конвенция, или на ЛГБТИ, или на вярванията, че трябва да се взимат децата и да ги гледат някакви други хора.

Ние, уважаеми, не приемаме хомосексуална пропаганда в училищата и детските градини. Ние не приемаме действия, които са близки и граничат с педофилията и това Вас Ви дразни. Аз Ви разбирам. Защо обаче мислите, че Вашето мнение е по-силно от моето? Защо смятате, че Вашето мнение тежи повече от моето и това на нас – хората от България, Унгария и Полша. Защо мислите така? Това, уважаеми, е болшевизъм. Вие действате като китайските комунисти болшевики. Те правеха така по времето на китайската културна революция – стреляха по всички, по които не харесват, категоричен бе Джамбазки.

След това изказване на евродепутата Ангел Джамбазки му бе зададен въпрос как би се чувствал да отиде на място, на което не е желан и където му се забранява да влиза. Джамбазки отговори:

Първо – аз не бих отишъл на място, където не съм желан. Аз избирам местата, на които ходя. Не се натрапвам на някой, който не ме харесва. И на второ място – да, много пъти Вашата общност показва нетърпимост към моето мнение – аз им казвам, че не приемам еднополовите бракове и те са много агресивни. Те искат да наложат еднополовия брак – ето във Вашата общност не съм добре дошъл, но това няма да ме натъжи много, благодаря.

Вторият въпрос, който бе по-скоро твърдение, е, че в Полша по Конституция всички трябва да са равни и какво смята Джамбазки, който от своя страна отвърна:

Всички трябва да са равни по Конституция, затова не трябва Вашето мнение да тежи повече от моето. Ние трябва да имаме еднакво по тежест мнение и понеже в Полша гласуват поляци, уважаема, поляците решават, те си избират „Право и справедливост“ да ги  управлява. Защо Вие си мислите, че знаете по-добре от поляците как се управлява Полша? Аз не мисля така. Аз мисля, че полските граждани трябва да управляват Полша. Българите трябва да управляват България.
Испанците да управляват Испания. Вие да управлявате всяка една от държавите си, но не и Вие да казвате кое е добре за Полша или не – откъде знаете Вие – не знаете.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *