Ангел Джамбазки: Всички македонски партии трябва да станат пробългарски

Ангел Джамбазки: Всички македонски партии трябва да станат пробългарски

17 април 2019  |   0 коментара

Той определи кое е най-важното събитие за България от изтичащия мандат на ЕП

Когато се явяваш на такъв тип избори, много по-мажоритарни от всички останали, оценката винаги е лична. Така че резултатът от изборите ще бъде лична оценка.

Това заяви пред „Факти“ евродепутатът Ангел Джамбазки, който е в Страсбург за последните гласувания на този Европейски парламент.

Явявам се с биографията, която съм натрупал за тези 5 години, и се надявам тя да бъде оценена, ще видим как ще бъде оценена, каза Джамбазки.

Той още веднъж подчерта, че самостоятелното участие на партиите от „Обединени патриоти“ е грешка. Според него е съмнително Валери Симеонов да събере достатъчно гласове, за да стане евродепутат.

Джамбазки уточни, че чисто технически не е възможно да има местни избори заедно с предсрочни парламентарни.

Най-значимото за България събитие, което ще бележи този ЕП, е признаването на българска национална общност в Албания. По този начин решихме един 100-годишен въпрос, каза той.

Циганският въпрос трябва да се реши в няколко стъпки чрез възстановяване на реда в държавата и премахване на беззаконието, регулиране на социалните помощи, за да се спрат злоупотребите и образованието, коментира Джамбазки.

Той допълни, че от 7 години от ВМРО са изпращали сигнали за клана на Гольовците, но не са им обръщали внимание, докато не е загинал човек.

Надявам се, че ще бъде избран силен европейски прокурор, който да разследва как се употребяват европейските фондове. Досега трябваше да имаме независима средна класа, вместо това имаме спорни резултати от строителство, съсредоточаване на пари за земеделие у 10 човека милиардери, които дават работа на други 10, защото процесите са изключително механизирани. Тези пари трябваше да идат в дребните бизнеси и заетите в тях хора вече да нямат нужда от помощ, заяви Джамбазки.

Трябва да работим с всички партии в Македония и да не допускаме някоя да бъде заклеймена като българска и да бъде маргинализирана. Всички до една македонски партии трябва да станат пробългарски, допълни евродепутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *