Ангел Джамбазки: Българският интерес в ЕС е страната ни да бъде национално силна и социално справедлива

Ангел Джамбазки: Българският интерес в ЕС е страната ни да бъде национално силна и социално справедлива

10 май 2019  |   0 коментара

Българският интерес в ЕС е страната ни да бъде национално силна и социално справедлива. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ водачът на листата на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки за евроизборите.

Да се преодолеят двойните стандарти във всяка сфера ще е един от най-важните въпроси на ЕП в следващия мандат, обясни той.

Изключително важен е въпросът с преодоляването на двойните стандарти в заплащането, в отношението, в развитието на регионите и в качеството на храните. Това е може би един от най-важните въпроси, който ще стои пред Европейския съюз в бъдещия мандат. За нас, българите, предстои да се опитаме да договорим справедлива финансова рамка със справедливи субсидии за българското селско стопанство и за развитието на българските региони. Друга стратегическа задача е да се реши въпросът за общата политика по миграцията. Друга стратегическа цел е недопускането на радикалния ислям на българска и европейска територия, което браним вече пет години. Друга изключително важна задача е да отбраним българското традиционно общество от попълзновението на мултикултурни и други подобни групи, обясни той.

Ангел Джамбазки каза още, че ще се бори за изравняване на доходите на българските граждани с тези на европейските, както и за преодоляване на пакет „Мобилност“ и защита на националните ни традиции и на българите в чужбина. Той изрази надежда, че поне двама евродепутати от ВМРО ще отидат в ЕП, като добави, че ще работи достойно и с останалите български евродепутати. Според него за момента няма еврокампания извън оплюването между кандидатите. Българите очакват отношение, грижа и отговорност от бъдещите евродепутати, каза още той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *