Ангел Джамбазки: България има хилядолетна култура и традиция и аз не се съмнявам в бъдещето на Отечеството

Ангел Джамбазки: България има хилядолетна култура и традиция и аз не се съмнявам в бъдещето на Отечеството

20 май 2019  |   0 коментара

Невлизането на България в Шенген е част от планомерното съсипване и унищожаване на източноевропейския транспортен бранш. Това каза кандидатът за евродепутат и водач на листата на ВМРО- БНД Ангел Джамбазки в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

България има хилядолетна култура и традиция и аз не се съмнявам в бъдещето на Отечеството. Безспорен факт е, че Европейският съюз е най-успешният политически съюз, в който България е членувала от времето на Второ българско царство, отбеляза той.

Европейският съюз е добър избор за България. България я е имало и ще я има и преди, и след Европейския съюз, добави Джамбазки. Според него България трябва да използва създалата се обстановка около Брекзит за връщането на българите у нас, като създава по-добри условия в страната.

Ангел Джамбазки се обяви срещу квотите за приемането на мигранти в страните членки, определени от Европейския съюз. Категорично, абсолютно, безусловно, без съмнения, в никакъв случай. България има своя система за национална сигурност, поддържана от вътрешен ред и въоръжени сили. Външната граница на България е един от признаците на националния суверенитет. Тя трябва да бъде защитавана срещу нелегалното преминаване. Незаконното преминаване на държавни граници понастоящем е състав от Наказателния кодекс и е престъпление, допълни Джамбазки.
Според него България категорично трябва да влезе в Шенген. Попитан след като страната ни е член на ЕС вече 12 години, защо все още не сме влезли в пространството, той отговори:

Защото Германия и Холандия, водени от вътрешнополитическите си лицемерни послания, пречат политически на влизането на България, Румъния и Хърватска в Шенген. Невлизането на България в Шенген е част от планомерното съсипване и унищожаване на източноевропейския транспортен бизнес и бранш, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *