Ангелов: Трябва да преборим битовата престъпност, за да намалее организираната

14 януари 2016  |   0 коментара

Ако държавата и институциите вземат мерки за премахването или поне намаляване на битовата престъпност, то и организираната ще намалее рязко. Битовата престъпност е първоизточникът на организираната престъпност, започва се с дребни кражби, побоища и т.н.

Това заяви народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в сутрешния блок „Всяка сутрин“ на Канал 3. Тема на дискусията бе „Критиките към МВР - логични или опит за дестабилизация?“

Според депутатите от ВМРО в групата на Патриотите осигуряване на постоянни полицейски патрули, въвеждане на цялостно видеонаблюдение, разрушаване на гетата и защита за съвестните полицаи са правилни стъпки за гарантиране на реда и сигурността в страната, обясни Ангелов.

По повод недоволството на жителите на столичния квартал „Овча купел“ от пребиваващите там нелегални имигранти, депутатът посочи, че засилено полицейско присъствие от време на време няма да разреши проблема и да успокои столичани.

Ангелов даде пример със съседна Румъния, където дори в малките села има полицейско управление и патрулиращ екип от двама полицаи. Там масова битова престъпност няма, независимо, че циганското население е в пъти по-голямо отколкото у нас, заяви той.

В МВР е нужно да има реорганизация. Хората трябва да виждат органите на реда в проблемните и в малките населени места, да има респект от тях, да има превантивни действия, категоричен е патриотът.

От друга страна – редовите полицаи трябва да усещат защита от страна на министерството. Защото какво се случва досега – полицай си свършва работата, залавяйки престъпник от някоя махала, след това неговият началник бива тормозен от различни правозащитни организации, като следва уволнение и съдебни процеси срещу съвестния полицай, поясни Ангелов.

Бюджетът за отбрана и сигурност трябваше да бъде увеличен, за това настоявахме от групата на Патриотичния фронт. Но не трябва да забравяме, че парите в МВР не стигат и заради източването на средствата и нарушенията, за които синдикалистите ни сигнализираха, обясни той, давайки пример със служебен компютър, записан на стойност 30 000 лв., а той не струва повече от 600.

Говорим за реформи, за съкращения, за намаляване броя на хората, а не говорим за това, че трябва да има контрол. А това е проблемът във всяка една институция в България. Във всяко звено се знае къде може и къде има корупция и тя може да бъде пресечена, категоричен бе народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *