Ангелов: Реорганизация на МВР, за да има патрули и в малките населени места

Ангелов: Реорганизация на МВР, за да има патрули и в малките населени места

05 март 2017  |   0 коментара

Реорганизация на МВР и местни патрули, това предложение на Патриотите защити Юлиан Ангелов в студиото на „Офанзива" по Канал 3, където участваше в предизборен дебат.

Юлиан Ангел е организационен секретар на ВМРО, депутат в 43-тото Народно събрание, сега е водач на листата с кандидати за народни представители в 24 многомандатен избирателен район на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Във всяко малко градче трябва да има полицейски участък с патрули, както го има в Румъния. Там хората са го направили и няма битова престъпност. У нас самите полицаи се притесняват за сигурността и доходите си. Всеки полицай, който се е опитвал да противодейства на извършителите на битова престъпност през последните 20 години, е бил обект на агресия, заяви Ангелов.

Отделно, ако полицаят респектира агресорите, след това различни НПО-та започват да го съдят, да тормозят шефа на полицията да бъде уволняван. 61 хиляди души са в системата на МВР - може да се реорганизират, за да има полицейско присъствие и в малките населени места, обясни той.

За да се случи това, според Ангелов, трябва да бъде намалено източването на средства чрез обществени поръчки. Не може МВР да закупува една полицейска униформа за 600 лв., когато същата може да бъде закупена за малко над 100!

Патриотът разкри, че в момента в 2/3 от населените места в България няма никакво полицейско присъствие, което не е нормално в една държава, в която се вихри толкова голяма битова престъпност.

Мерките, които трябва да се предприемат са въвеждане на видеонаблюдение, бързи съдебни процеси за всякакви престъпления от този тип, дежурни съдилища. Да се премахне т.нар. маломерно престъпление, защото една огромна част от тези престъпления са за под 50 лева. Това трябва да се премахне и всички хора, без значение на каква стойност е откраднатото от тях, да носят своята отговорност, Юлиан Ангелов.

Вижте целия дебат във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *