Ангелов: Притеснително е, че България няма официална позиция за изказването на Ердоган

Ангелов: Притеснително е, че България няма официална позиция за изказването на Ердоган

27 октомври 2016  |   0 коментара

Притеснителен е фактът, че държавата ни няма официална позиция за изказването на турския президент, заяви Юлиан Ангелов в ефира на ТВ „Алфа“.

Народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО бе гост в сутрешния блок на телевизията с коментар по темата за скандалните изявления на турския президент Ердоган.

Ангелов напомни, че има внесено искане за изслушване на външния министър Митов по темата. Тази седмица нямаше заседание на парламентарната комисия по външни работи, може би точно защото сме поискали изслушване на министъра, каза Юлиан Ангелов.

Ако трябва ще поискаме изслушване на министъра и в пленарна зала, ако трябва ще поискаме и извънредно заседание на външната комисия, за да се разбере в крайна сметка каква е официалната позиция на външно министерство за скандалните изказвания на турския президент, категоричен е народният представител.

Ние, Патриотите, сме категорични, че България трябва остро да реагира на случая, както го направи Гърция, напомни Ангелов. По думите му държавата ни в такива ситуации излиза с твърде меки, демократични и либерални позиции. Винаги внимаваме да не засегнем някого, каза той.

Не ни пречи това, че Ердоган имал голямо сърце, но нека също така българският министър-председател и българският външен министър имат големи сърца и в изказванията си към българите за граница като по същата логика да споменават и Одрин, и Охрид, и Босилеград, и Цариброд, и Бесарабия, призова депутатът.

Ангелов изрази съжаление, че българската държава нито реагира на изказването, нито пък се обръща към сънародниците ни, останали извън граница. По думите му, държавата няма адекватна реакция.

Целия разговор с народния представител може да проследите във видеото >>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *