Ангелов призова за масово гласуване на втори тур

Ангелов призова за масово гласуване на втори тур

29 октомври 2015  |   0 коментара

Народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов гостува в „Нюзрум“ по ТВ7, за да коментира нарушенията в изборния ден.

В цялата страна има проблеми – и в секционните, и в общинските избирателни комисии. Навсякъде масово има непреброяване на преференции, което също е подмяна на вота, коментира депутатът.

Той напомни, че и на евроизборие, после и на парламентарните избори миналата година, комисиите не са отчитали преференциалния вот. Това се случи и сега, констатира Ангелов.

Технологията явно е сбъркана. Друг е въпросът има ли умисъл в това, за да се използва за опорочаване на вота, каза още той.

В този състав на ЦИК няма представители на всички партии, които днес са представени в Народното събрание. Няма представител на Патриотичния фронт, уточни Ангелов и посочи, че не е логично, имайки предвид, че в съставите на секционните комисии по право има представители от квотата на ПФ.

Отдавна от ПФ предлагахме промени в Изборния кодекс, за да се избегнат такива ситуации като хаоса в „Арена Армеец“. Тогава мотивът на управляващите да не приемат предложенията ни беше, че не е хубаво преди избори да се пипа Изборния кодекс, каза народният представител. Той поясни обаче, че е можело да го няма циркът и абсурдните ситуации на изборите сега, ако се беше случила промяната в изборния закон.

Проблемите са заложени навсякъде – и в Изборния кодекс, и в работата н ЦИК, и в работата на изпълнителната власт, и в работата на общинските администрации. Проблемът не е един, а са много и тяхната съвкупност доведе до ескалиране на ситуацията в общинските избирателни комисии – основно в София, констатира Ангелов.

И в Пловдив, и в Силистра, и във Видин кандидати, които подкрепя ВМРО, отиват на балотаж, коментира Юлиан Ангелов въпроса за представянето на партията на първия тур.

В Русе загубихме поради наложения модел на ГЕРБ – техните феодални владетели на някои места да печелят чрез натиск и страх, каза депутатът. Това се случи Русе – заплахите доведоха до ниска избирателна активност. Хората ги беше страх да отидат да гласуват, защото рискуват да си загубят работата.

Не трябва да си затваряме очите – не може да приемем такива прийоми на водене на „кампания“, категоричен е народният представител на ВМРО.

В националната власт може да сме партньори с ГЕРБ, но винаги ясно и категорично сме заявявали мнението си, когато има проблем.  Не може в 21 век по този феодален начин да се печелят избори, допълни Юлиан Ангелов.

Принципът за подкрепа на балотажите по места, където не участват кандидатите на ВМРО, ще бъде да се гледа личността на кандидата, а не коя партия го издига. За нас не е важно дали кандидатът е от ГЕРБ, БСП или РБ, важното е да е качествен човек и да си върши работата, обясни Ангелов.

Другото сигурно е, че ще подкрепим всички кандидати, които излизат срещу ДПС на балотаж, защото ДПС е най-вредното явление на българската политическа сцена, заяви депутатът.

Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват масово на втори тур на изборите за кмет, защото само тогава ще има честни избори и купеният вот няма да влияе на крайния резултат, каза в заключение Юлиан Ангелов.

Видео от участието на Ангелов тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *