Ангелов: Признаването на малцинството ни в Албания е победа за България

Ангелов: Признаването на малцинството ни в Албания е победа за България

12 октомври 2017  |   1 коментар

Това е победа за България и българската дипломация, правителство, парламент. Победа е най-вече за мнозинството в българското народно събрание. Показахме, че когато сме постоянни и поставяме въпроса за българското малцинство в Албания непрекъснато, тогава се постига успех.

Това каза в предаването „Денят на живо” по Канал 3 секретарят на парламентарната група на Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Така той коментира решението на Албания, която най-накрая е на път да признае българско малцинство на своя територия. Решението е взето на комисия, но очакванията на Ангелов са и албанския парламент да го потвърди.

В последните три години къде бяха и БСП, и ДПС и партия Воля, когато ние от Обединени патриоти зе борехме за правата на малцинството ни в Албания. Битката се водеше активно и в ЕП от евродепутатите Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев. Ние от Обединени патриоти за три години постигнахме за българското ни малцинство там това, което държавата не е направила от освобождението на Албания, от Балканските войни, до сега – повече от сто години, коментира още по темата депутатът.

Оттеглянето на Валери Симеонов не е дискутирано. Няма искане и желание да напусне Обединените патриоти, увери секретарят на парламентарната група.

В самия си изказ Валери Симеонов остава недоразбран, но това не е злонамерено от негова страна. Не искам да съм негов адвокат. Г-н Симеонов има право да защити себе си и да отстоява своята позиция, коментира Юлиан Ангелов.

Нашето решение бе всеки народен представител от Обединени патриоти да гласува по съвест за оставката на Антон Тодоров, както и за тази на Делян Добрев, имаше и за, и против и въздържали се. В държавата има много по-големи проблеми от това дали роднина на някого работи някъде, допълни той.

Не е най-голям проблемът дали братовчедката на някого работи някъде, много по-опасна е връзката с бизнес кръговете. Не всички места могат да бъдат заети с конкурси. Трябва да има по-голям вътрешен контрол в партиите, за да не се назначават роднини, каза още Юлиан Ангелов. 

Патриотът определи и обвиненията на ДПС към управляващите в „шуробаджанащина” като абсолютна наглост и нахалство. Смешно е политици от БСП и ДПС да говорят за морал, каза той.

БСП си мисли, че ще срине управлението на държавата, ще се яви на избори и ще спечели, намеренията не левицата не са чисти, заяви Ангелов.

Целия разговор с Юлиан Ангелов може да проследите във видеото >>>

Коментари

  • Възрожденеца

    октомври 14, 2017 в 5:29

    Много добре че сме се загрижили за нашите сънародници в Албания, в деиствителност те бяхя най забравените, но това никак не ознзчаеа сега да оставим в забрава останалите наши сънародници от останалата близка чужбина в цялостна забрава. Имам предвид за многоистрадалите наши сънародници от Егейска и Вардарска Македония, Источна и Западна Тракия, Северна Добриджа, Западнире Покрайнини, Банатските Българи за който нашия голям „патриотар и историк“ Божидар Димитров сега твърди че са били „чисти сърби“, че ние българите не сме претърпели никакви национални катастрофи и прочие глупости от устата на един наш образован и вещ „историк“. Съшо така разбирасе да не забравяме украйнските, молдовските, кримските и останалите милиони българи по целия свят.
    Разберете хора над нашия трудолюбив народ в продължение на век и половина е извършен нечуван класически ГЕНОЦИД, многократно по голям от еврейския и арменския взети заедно, неслучайно не отдавна по Солунската телевизия големия гръцки ломпозитор Стаматис Краунакис е заявил, цитирам: „В Северна Гърция говорят гръцки от 100 години. Преди това са говорели български. В районите над град Ламия не разбират гръцки“, коментира той. Растоянието между Атина и Ламия е околу 200 Км, питам се какво е станало с българите на север от от град Ламия???. Същите тези трагични методи на геноцид са извършени и от Сърбоя, Турция, Румъния и даже от Русия с „фабрикуването“на болното отроче на македонизма, последствие за което са избити хиляди и отродени милиони българи.
    БЪЛГАРИНО СЪБУДИСЕ!!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *