Ангелов: Парламентът да премахне СЕМ

Ангелов: Парламентът да премахне СЕМ

28 октомври 2015  |   1 коментар

Народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов призова парламентът да не приема отчетите на Съвета за електронни медии (СЕМ) и да предприеме действия за премахването на този орган.

Това се случи по време на обсъждането на шестмесечните отчети за дейността на СЕМ за 2014 г., които ще бъдат гласувани от депутатите утре.

От ВМРО искаме оставката на СЕМ заради предаванията на турски език по БНР в Кърджали, заяви Ангелов. Няма да подкрепя отчета на СЕМ поради няколко причини, каза той и посочи, че една от тях е, защото смята, че този орган е напълно излишен.

Това е орган, които не прави нищо и обслужва чужди държави и икономически интереси. Това, което направиха те за разкриването на център в Кърджали с предаването на турски език, е недопустимо и единственият ефект от него ще е да разделя обществото.

Ангелов напомни, че председателят на СЕМ е обявил гласуването за програмата на турски език без да му даде думата като народен представител и гражданин.

Този орган е паразитен, обслужващ интересите на ДПС и турската държава, коментира още депутатът от ВМРО. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *