Ангелов: Отмяната на задължителното гласуване е в полза на ДПС и ДОСТ

24 февруари 2017  |   0 коментара

Решението на Конституционния съд, с което се отменя задължителното гласуване, е неправилно и ние не го приемаме.

Това заяви организационният секретар на ВМРО и водач на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 24 МИР – София Юлиан Ангелов пред телевизия „България 24“.

Единодушно - с гласовете на присъстващите 11 съдии, КС отмени поправката на Изборния кодекс от май 2016 г., която въведе санкции за негласуващите, а именно, че гражданите с избирателни права, които не са гласували без уважителни причини в два поредни избора от един и същ вид, се заличават от избирателните списъци за следващите избори. Предложените бе внесено от Патриотите и подкрепено от мнозинството народни представители.

Отказването от задължително гласуване ще позволи на точно определени среди да спечелят изборите, допълни Ангелов, визирайки партиите, избрани с купен, с етнически и корпоративен вот.

Той припомни, че на президентските избори през ноември 2016 г., когато бе в сила поправката, внесена от Патриотите, гласуваха много повече български граждани, отколкото преди въвеждането на задължителното гласуване.

По този начин се намали влиянието на протурските партии ДПС и ДОСТ в България, както и намесата от Турция, категоричен бе Ангелов.

ВМРО определя отмяната като неправилна и ще търси начин в 44-тото Народно събрание да бъде отново въведено задължителното гласуване в Изборния кодекс, съобразено с мотивите на съда, обясни кандидатът за народен представител.

За коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ може да гласувате с номер 17 в интегралната бюлетина на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *