Ангелов: Обединени патриоти имат амбиция да са първа политическа сила

08 февруари 2017  |   0 коментара

 „Обединени патриоти“ не се борим просто за някакво присъствие в политиката, а имаме амбицията да сме на първо място в политическия живот на България, за да наложим идеите, които смятаме за правилни за нашата държава и народ.

Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в студиото на „Добро утро, българи“ по телевизия АЛФА.

Не само ГЕРБ и БСП са взаимствали от програмата на Патриотите, но и от партията на Марешки, каза Ангелов и обясни, че тази вълна я има още от кандидатпрезидентската кампания, когато всички участници в нея вкупом са се обявили за патриоти. Това по думите му е добре, защото от 20 и повече години и ВМРО, и АТАКА и НФСБ се борят всички в Българя да бъдат патриоти.

Успех за Патриотите е, че наложихме своите виждания и тези в програмите на другите политически партии, което значи, че сме работили в правилната посока, посочи той.

Като лицемерие обаче определи отношението на политическите опоненти, които доскоро са отричали идеите на Патриотите, а сега изведнъж ги припознават. Всички помним борбата на Обединени патриоти за минимална пенсия от 300 лв., а тогава ГЕРБ твърдеше, че няма такива средства и че ние ме били популисти. Сега те го предлагат, обясни Ангелов.

Доходите, грижа за решаването на демографската криза, което е проблем за националната сигурност на държавата, заплахата от Турция, прогонването на нелегалните имигранти от България и възпирането им – това ще са акценти от програмата на Обединени патриоти, стана ясно от думите на Ангелов. Това са неща, които Патриотите не само са предлагали, но и са показали начините, по които да се случат.

Друг акцент за Обединени патриоти е грижата за българския дребен и среден бизнес. Държавата трябва да защити българските производители – например въвеждане отново на български държавен стандарт. Това ще гарантира внасяне отвън само на качествени стоки и ще спомогне за възраждането на българското производство. Трябва да се премахне бюрокрацията и корупцията, каза Ангелов и е категоричен, че Обединени патриоти могат да предложат по-добри решения от другите политически формации.

ДПС беше политическия Франкенщайн, който дразнеше всички хора в България. Така Ангелов отчете пък успехът, че протурската партия е изтикана от властта, което бе обещано от Патриотичния фронт на миналите парламентарни избори.

С участие в изпълнителната власт Патриотите реално ще могат да работят за решаване на проблемите за българите. Това не е самоцел, а е шанс да направим изповядваните от нас идеи да залегнат в управлението на страната. Никога няма да участваме с ДПС или етнически партии в управление, категоричен е той. Ангелов допълни, че няма никакво съмнение, че в обединението около ДОСТ се вижда дългата ръка на Турция и нейния диктатор Ердоган.

По повод изказването на американски конгресмен за разделяне на Македония Юлиан Ангелов каза, че проблемите на Балканите са заложени в продължение на повече от столетие – това да има етнически малцинства в различни граници, заради което няма мир и спокойствие по нашите земи. 

Явно определени политици виждат решаването на този проблем с разделянето на държави по етнически принцип. Защото реално над век тук има напрежение, войни и конфликти, каза организационният секретар на ВМРО.

Конгресменът е прав, че трябва да се намери вариант за решаване на проблемите. Ние от ВМРО винаги сме настоявали българите в Македония да бъдат защитени. Техен е изборът дали чрез референдум да се присъединят към България, или да останат като отделна държава, но на база спазване на историческата истина, заяви той.

Ангелов информира, че преди седмици в Европарламента е предложено признаването на българите в Албания, битка, която национално отговорните политически сили в България водят от години. Българските организации от Албания са на позиция, че е редно да е признато българското малцинство там.

Според него е проблем, че само Патриотите се грижат за защитата на интересите на българските общности в други държави. Досегашните управляващи реално нямат позиция в тази посока. Затова и Юлиан Ангелов е на мнение, че влизането на Патриотите в изпълнителната власт ще е гаранция за защита на националните ни интереси в държави с български общности.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *