Ангелов: Наша заслуга е, че ДОСТ не влезе в парламента

Ангелов: Наша заслуга е, че ДОСТ не влезе в парламента

30 март 2017  |   0 коментара

Нужно е съставяне на правителство, за да не изпада държавата в хаос и безвремие, декларира патриотът

Важното е, че се преборихме декларациите в секциите в Турция да се попълват на място, не позволихме партия ДОСТ, контролирана от Реджеп Ердоган, да влезе в българския парламент.

Това обяви в предаването „Тази сутрин” по bTV Юлиан Ангелов – организационен секретар на ВМРО и избран за народен представител  от Обединените патриоти в 24 МИР София.

Няма да допуснем и не допуснахме тези хора да влияят на политиката в България, уточни той.

Ангелов бе поканен да коментира изборите за парламент, проведени на 26 март, както и какви са вариантите за съставяне на кабинет.

Патриотите ще са трета политическа сила в 44-тия парламент и най-вероятно ще участват в управлението.

Секретарят на ВМРО напомни, че Патриотите са отправили покана към двете най-големи политически формации – ГЕРБ и БСП, за широка коалиция по примера на Германия.

Въпреки дадената заявка от тези две партии, че няма заедно да управляват, според Ангелов, това е правилният начин, за да не изпада държавата в хаос и безвремие.

Категоричен е, че трябва да бъде съставено правителство , което да работи в полза на хората. Разговори ще бъдат водени с всички български партии в 44-тото Народно събрание.

Много важна е и програмата, уточни Ангелов.

Той напомни, че през цялото време на предизборната кампания Обединени патриоти са призовавали българските партии за обединение срещу опита на етническите партии да влияят на политиката у нас.

Юлиан Ангелов обяви, че патриотите няма да отстъпят от минимална пенсия 300 лв., борба с битовата престъпност и отстояване на националните интереси на фона на случващото в Турция.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *