Ангелов: Личното ми убеждение е, че премиерът трябва да е от Обединените патриоти

31 март 2017  |   0 коментара

Юлиан Ангелов заяви пред Bulgaria ON AIR, че коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ е фактор, без който не може да се сформира правителство

Нашето виждане винаги е било, че българските партии трябва да загърбят всички предразсъдъци и личното его на определени лидери и да седнат на една маса и да се разберат за бъдещето на страната.

Това каза Юлиан Ангелов в студиото на „България сутрин“ на телевизия Bulgaria ON AIR. Той е организационен секретар и избран за народен представител от Обединените патриоти в 24 МИР София на изборите на 26 март.

Коалицията на Обединените патриоти днес ще проведе вътрешно коалиционна среща, в която ще се обсъдят приоритетите и целите им в управлението на държавата. Появиха се твърдения в медийното пространство, че Патриотите ще поставят условието министър-председател на България да не бъде Бойко Борисов, а някой от патриотичната коалиция.

Юлиан Ангелов заяви, че официално такова решение все още не е взето.

Запитан за личното му мнение Ангелов заяви, че убеждението му е, че  министър-председател на България трябва да бъде човек от Обединените патриоти.

Юлиан Ангелов коментира какви са приоритетите на коалицията в новото управление и подчерта, че Патриотите сега са фактор, без когото не може да се формира правителство. 

Сега можем да реализираме политиките, които предлагаме. Ако искаме да ги осъществим, най-вероятно трябва да участваме в изпълнителната власт, твърди той.

По време на разговора се обърна внимание и на блокадата по границата с Турция, която Патриотите организираха. Прокуратурата се самосезира по чл. 169 и започна разследване по повод действията на политиците от формацията.

Това не ни притеснява, не сме нарушили законите на България. ПО думите му протестите за били регламентирани, като са били уведомени съответните общини.

Запитан защо някои представители на коалицията влизаха във вербална и физическа комуникация с някои от блокираните от Патриотите изселници на границата, сред които и възрастни жени, Ангелов отговори, че репортажите са представени едностранчиво.

Много възрасти, болни хора, такива, които отиват на погребение, майки с деца – всички тези хора бяха пропуснати на границата. НО това не бе показано в репортажите, допълни той.

Благодарение на Обединените патриоти ДОСТ – партията на Ердоган, не влезе в българския парламент, заяви Ангелов.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *