Ангелов за реалната заплаха за националната сигурност на България

Ангелов за реалната заплаха за националната сигурност на България

01 март 2017  |   0 коментара

Националната ни сигурност е реално застрашена и това не са приказки за плашене на хората. Хората са застрашени не от приказки, а от това, което се случва по света около нас.

Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 24 МИР София Юлиан Ангелов в предизборен дебат по тема сигурност в ефира на bTV.

Ангелов е организационен секретар на ВМРО, депутат в 43-ото Народно събрание, член на постоянните комисии по външни работи, по вероизповедания и права на човека и заместник-председател на комисията по политиките на българите в чужбина.

За нас от Обединени патриоти в краткосрочен план заплаха за националната сигурност е очакваното увеличение на нелегалните имигранти. Със затоплянето на времето натискът за нелегално преминаване на границата с Турция нараства.

Друга заплаха е намесата на Турция във вътрешните работи на България, включително и чрез производните си ДПС и ДОСТ. На президентските избори се видя, че точно тези две партии подкрепя турската държава, каза той.

Ангелов допълни, че заплахата съществува и на предстоящите на 26 март избори чрез организираните от турската държава избиратели, както и чрез вмешателство в духовния живот на мюсюлманите у нас.

Според него категорично не бива да се подценява заплахата от страна на Турция, а България трябва се противопостави, за да намали тази намеса. Много по-голям контингент от българската армия трябва да бъде пратен на границата с Турция, призова той.

Българските служби и политиците следва да защитят държавата от навлизащия в България радикален ислям – това е опасност която също застрашава националната сигурност, каза още водачът на Обединени патриоти за 24 МИР София.

В коментар за засиленото военноморско присъствие на НАТО в Черноморския басейн Юлиан Ангелов заяви, че не бива България бъде въвличана в играта на великите сили от Изток и от Запад, защото тогава заплахата е единствено към Родината ни. Затова трябва да гледаме националния си интерес преди всичко. Трябва да имаме балансирана външна политика, не бива да имаме общ флот с други държави, насочени срещу определена трета държава. Няма смисъл да се врем между шамарите на големите сили.  Именно те предизвикаха конфликтите в Северна Африка и Близкия изток, посочи той.

Факт е, че има конфликт между Русия и Украйна, затова са дислоцирани и руски сили  по Черно море. Нямаме против участие на български сили в обучение, обаче сме против общ фронт между Украйна, Румъния, България и Турция срещу Русия, защото не в български интерес, обясни Ангелов.

По думите му „Обединените патриоти – НФСЛ, АТАКА и ВМРО“ са за пълно затваряне на границата с Турция. Ако има наистина такива бежанци, които искат да влезнат на наша територия, има гранични пунктове – нека минат от там и да го направят по законния начин като поискат бежански статут. Не може някой да преминава нелегално държавната граница и да не бъде санкциониран. Едно е за тези, които бягат от война, а друго е за тези,които бягат по икономически причини, каза той.

Според него постановлението за разселване на мигранти на територията на България, което направи правителството Борисов 2 в последните дни от управлението си, е недопустимо. Не може да пратят просто така едни бежанци и кметовете да се оправят, заяви Ангелов във връзка със случая в община Елин Пелин. Освен сирийското семейство там има поне още 30 души – мигранти, които са пуснати в общината без да имат каквито и да било документи. Местните хора се чувстват застрашени, затова и са настръхнали, каза политикът.

Ние сме против тази наредба, защото не е нормално държавата да абдикира от задълженията си, а да  ги прехвърля на местната власт, категоричен е Юлиан Ангелов.

Видео от дебата: част 1, част 2

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *