Ангелов: Законодателните мерки срещу нелегалната имиграция са взети

05 декември 2016  |   0 коментара

Законодателните мерки срещу нелегалната имиграция са направени, за да се случат обаче, трябва да се задейства изпълнителната власт, заявява народният представител

Виждаме как представителите на партия ГЕРБ всеки ден си променят мнението по политиката на България. Накрая президентът, който също е от ГЕРБ, може да връчи мандата и на ДПС, тъй като се мисли за партийните интереси, а не за държавата.

Това заяви народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на BITelevision.

Депутатът изрази разочарованието си, че в българската политика не се наблюдава нито постоянство, нито стабилност.

Той отрече да е имало разговори за подкрепа на правителство, изцяло съставено от ПФ.

Предложението на Патриотичния фронт за увеличаването на пенсиите е само формалната причина за решението да не му се даде мандат, смята Ангелов.

Според него истинските причини са външен натиск – „притесненията на ГЕРБ и Бойко Борисов от чуждестранните му приятели в Брюксел и Вашингтон“, както и страхът на премиера в оставка, че ако свършат обещаното – да върнат нелегалните имигранти и да вдигнат пенсиите, Патриотите биха извлекли политически дивиденти и успех на бъдещи избори. Ангелов уточни, че под връщане на нелегалните не става дума за сирийските майки с деца, а за хилядите от Афганистан и други държави, които не бягат от война, а са икономически имигранти.

Говорейки за проблема с нелегалните мигранти и мерките, които трябва България да предприеме, правим го с цел да предотвратим евентуална огромна вълна, която може да залее страната ни, каза депутатът, визирайки заплахата от страна на Турция.

Чисто законодателно, по предложение на Патриотите, са взети необходимите мерки за ограничаване на нелегалната имиграция, декларира Ангелов. Той избори, че това са изграждането на ограда по границата с Турция, разполагането на армия по границата. По думите му законодателят е взел нужните решения, сега е време изпълнителната власт да го направи.

Ако бъде връчен третия мандат на Реформаторския блок, Ангелов посочи, че тогава ще се проведат разговори между парламентарните групи. Има четири-пет важни политики за Патриотите, от които те не биха били склонни да отстъпят.

Обединените патриоти не се опасяват от предсрочни избори, на които биха имали двоен резултат, убеден е Юлиан Ангелов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *