Ангелов: ДПС разиграва театър, за да се върне във властта

22 юли 2015  |   0 коментара

Не успях да разбера какво е различно във виждането за съдебната реформа. Всички предложения, които ние от Патриотичния фронт сме подписали, съвпадат и с тези на ГЕРБ и РБ и други. Единственият проблем на ДПС е, че искат да се завърнат обратно на политическата сцена и затова разиграват театър.

Това заяви секретарят на парламентарната група на Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в предаването „Добро утро, България“ по ТВ7

Ще успеят ли политическите лидери да намерят надпартийно решение за промените в Конституцията бе темата на предаването. Заедно с Ангелов в студиото бяха и депутати от РБ и ДПС.

Народният представител от ПФ изказа възмущение от думите на лидера на ДПС от преди дни. Абсурдно е някой да твърди за Патриотичния фронт или за ВМРО, че е антисистемен играч. ВМРО е на 122 години – тогава и на Доган дядо му не е бил роден, пошегува се Ангелов.

ДПС губи позиции, което е част от нашето виждане за управление на държавата.  Според Патриотичния фронт ДПС не бива да участва във властта. За 25 години те доказаха, че са вредни за България. Не обслужват българските национални интереси, а обслужват лични интереси или интереси на чужди държави. Майстори са в опитите си да извиват ръце, а целта им е да се върнат на бял кон в управлението. Но всеки знае, че който се „прегърне“ с ДПС, изчезва политически, допълни секретарят на ВМРО.

Според Юлиан Ангелов, ако се стигне дотам ГЕРБ да управляват заедно с ДПС, това ще е пагубно не само за ГЕРБ, а за България.

Ангелов  изрази надежда, че в Народното събрание има достатъчно съвестни депутати, които подкрепиха и стратегията за съдебната реформа, и ще се съберат достатъчно гласове, за да минат промените в Конституцията.

ДПС са доказали за 25 години, че действат задкулисно и този път не е изключение. Глава „Съдебна система, правосъдие“ беше затворена при преговорите за ЕС, когато станахме членове – т.е. не трябва да правим реформа в момента. Но след управлението от тогава до сега, в което участваше ДПС непрекъснато, е нужно да се направи тази реформа. Те са кадрували с назначения на хора в системата, които обслужват нечии лични и корпоративни интереси, а за българските граждани няма справедливост, посочи депутатът.

Юлиан Ангелов декларира, че ще подкрепи в петък в пленарната зала промените в Конституцията, както и всички народни представители от парламентарната група на Патриотичния фронт.  Ние сме положили подписите си под внесените предложения, няма как да не ги подкрепим в залата, завърши той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *