Ангелов: В енергетиката трябва контрол и справедливост

Ангелов: В енергетиката трябва контрол и справедливост

26 юни 2015  |   0 коментара

Съмнявам се, че проблемите в енергетиката ще бъдат решени в рамките на един месец. Затова си запазихме правото да внесем промени в рамките на това време,  да се продължи този мораториум за цената на тока с 3 или 6 месеца.

Това заяви в ефира на радио К2 Юлиан Ангелов, народен представител от Патриотичния фронт, заместник-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член на Комисиите по външна политика и по вероизповеданията и правата на човека.

В този по-дълъг срок ще има възможност да се предприемат конкретни мерки, да се намалят разходите с пренос на електроенергия, заяви народният представител.

Според Патриотичния фронт резерви в енергетиката има. Ангелов посочи, че и от другите парламентарни групи в парламента са наясно с това. Има различни варианти за оптимизация, каза той.

Междувременно ще излезе и докладът от Временната комисия, оглавявана от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, в който са описани опасните и вредни практики в системата на енергетиката. На база на това ще могат наистина да се вземат конкретни мерки и решения, смята Ангелов.

Той е категоричен, че трябва да има справедливост по отношение на цената на тока за българските граждани. По думите му сега са намесени политически и икономически интереси в енергетиката и затова толкова години не се прави нищо за намаляването на разходите.

Депутатът припомни и протестите от 2013 г., които бяха насочени срещу увеличението на цената на електроенергията. Хората не са забравили, че след като бяха приватизирани ЕРП-тата злоупотребиха с гостоприемството на българския народ.

Юлиан Ангелов напомни, че битката срещу монополите и да не се повишава цената на тока се води от ВМРО от почти десет години. Ние сме последователни в борбата срещу монополистите, категоричен е той.

Едно от огромните дупки в НЕК е следствие от проекта „Цанков камък“, който струва 1,1 млрд. лв., даде пример Ангелов.

В енергетиката е необходимо да има контрол и справедливост. И не само в този сектор, а във всяка една политика на държавата, категорично заяви той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *