Юлиан Ангелов: ВМРО се готви за самостоятелно участие на евроизборите

Юлиан Ангелов: ВМРО се готви за самостоятелно участие на евроизборите

22 март 2019  |   0 коментара

ВМРО провежда в събота редовния си 7-ми конгрес, на който ще бъдат обсъдени изборите за Европейски парламент. Поканени са и представители на европейските консерватори от различни страни, както и коалиционните партньори на партията.

Конгресът е свикан не само по повод изборите, но и по повод редовността, която налага и законът, уточни пред БНР Юлиан Ангелов, който е организационен секретар на ВМРО и секретар на Парламентарната група на „Обединени патриоти“ и председател на националния предизборен щаб на ВМРО – Българско национално движение.

До момента са постъпили различни предложения за членове на ръководството и предполагам, че най-вероятно самото ръководство ще бъде разширено с нови хора. Иначе за момента от гледна точка на това кой ще бъде председател на ВМРО няма други предложения, освен направените от структурите за Красимир Каракачанов, каза Ангелов в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Той подчерта, че участието на ВМРО в парламентарното мнозинство и представянето на всички последни избори показа, че партията върви нагоре и няма нужда от промяна (на лидера - б.ред.).

В отговор на въпрос за евентуална обща листа на „Обединени патриоти“ за предстоящите евроизбори Ангелов посочи, че поне за момента ВМРО се подготвя за самостоятелно участие във вота, което също ще бъде обсъдено на конгреса. И припомни, че вече има направена номинация за водач на листата в лицето на Ангел Джамбазки, който, според голяма част от българското общество, е най-успешният български евродепутат.

По повод предложението за вътрешни избори за листа на Патриотите Ангелов заяви, че лидерите на другите парти в коалицията „Обединени патриоти“ не са приели присърце инициативата за общо явяване, въпреки желанието на ВМРО.

Медиите трябва да искат базата данни, върху която са работили социологическите агенции, каза Ангелов във връзка със сондажи, които показват, че ВМРО няма да успее да има свой евродепутат след изборите.

Нямаме притеснения и смятаме, че Ангел Джамбазки отново ще бъде евродепутат, подчерта организационният секретар на ВМРО. И допълни, че по данни на партията и на някои агенции около 30-37% от българите одобряват дейността на Джамбазки.

По мои наблюдения шансът за общо явяване на евроизборите с Атака и НФСБ е минимален, коментира Юлиан Ангелов.

По повод скандала с апартамента на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов Ангелов заяви, че проблемът е, ако в тези сделки има нещо незаконно, което по някакъв начин е ощетило държавата или определени хора. Първо трябва да се произнесат институциите, за да кажем нашето виждане по въпроса, посочи той.

Целия разговор можете да чуете в звуковия файл >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *