Ангелов: България „олеква“в международен план

Ангелов: България „олеква“в международен план

16 декември 2016  |   0 коментара

Причината е гафът с отказа на страната ни от представителство в Съвета за сигурност, смята депутатът

Юлиан Ангелов, народен представител, секретар на ПГ на Патриотичния фронт, заместник-председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, член  на Комисията по външна политика бе гост в ефира на Радио К2.

По случая с неизлъчването на представител на България в Съвета за сигурност на ООН министърът на външните работи в оставка Даниел Митов трябва да предостави пред депутатите документи и информация. За целта министърът трябва да присъства на заседание на парламентарната комисия по външна политика, за да може това да се случи.

Обясни Ангелов по повод информацията, че България няма да има място в Съвета за сигурност на ООН.

Той допълни, че към момента информацията му по темата е такава, каквато се тиражира в медиите. Принципната му позиция е, че това е дипломатическа грешка, с която България „олеква“ в международен план.

Нещата трябва да се случват прозрачно и публично, а не задкулисно, каза депутатът. Според него дори да има нов кабинет и нов парламент, случаят няма как да бъде „заметен“, защото е голям гаф.

За ПГ на ПФ най-важно е да има стабилна държава, а не държава в хаос. ПФ е с най-голям изборен потенциал и шанс за успех на избори. В следващия парламент няма да е променена много конфигурацията в сравнение с 43-то НС, стана ясно още от разговора с Юлиан Ангелов.

Запис на цялото интервю може да чуете тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *