Ангелов: Битовата престъпност трябва да бъде смазана

Ангелов: Битовата престъпност трябва да бъде смазана

02 март 2017  |   0 коментара

Битовата престъпност трябва да бъде смазана, а границата ни с Турция да бъде подсигурена.

За това настоява водачът на листата на „Обедини патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 24 МИР София Юлиан Ангелов. Той участва в предизборен дебат по БНТ по темите справянето с битова престъпност в страната и  мерките за опазване на държавната граница.

Трябва да бъде ликвидирана битовата престъпност. Една част от държавата живее под бича на една определена общност. Хората – особено възрастните по малките населени места, страдат, защото са бити, убивани, ограбвани. Битовата престъпност трябва да бъде смазана, обясни той.

Обединените патриоти предлагат конкретни мерки за справяне с този огромен проблем – битовата циганска престъпност. Първо – реорганизация в системата на МВР. Имайки предвид колко са служителите у нас, се пада един полицай на всеки сто човека. Така че не е въпрос на липса на хора. Например в Румъния успяха и постигнаха във всяко едно село да има служител на реда, пункт и полицейска кола, каза политикът.

Други мерки които трябва се въведат по думите на Ангелов са  видеонаблюдение  и дежурни съдилища в дадени части на страната, които да се произнасят незабавно и на място. Освен това Патриотите ще продължат да настояват за законодателната си инициатива да отпадне т.нар. „маломерно престъпление“. Той обясни, че в повечето случаи става дума за престъпления – кражби под 50 лв., и това, че няма санкция кара извършителите да се чувстват безнаказани.

По темата за начините за опазване на националната граница, водачът на софийския 23 район на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ изрази задоволство, че нещата, които Патриотите говорили за сектора, вече са заложени в програмите на всички останали партии. Преди бяхме обвинявани в ксенофобия и популизъм, но днес всички говорят за това. По наше предложение оградата се строи по-бързо и бе променен законът, за да се охранява границата ни от българската армия, обясни Ангелов.

Смятаме, че контингентът не е достатъчен и че трябва по протежение на цялата граница да има видеонаблюдение, трябва да се наемат фирми за поддръжка на  новопостроеното, обясни идеите на Патриотите за това какво трябва да се прави занапред.

За нас е важно и гранична полиция и армията да са там на границата и  да противодействат, когато на пролет драстично нарастнат опитите за нелегално преминаване, декларира патриотът.

Според Ангелов тези, които вече са минали нелегално у нас, по най-бърз начин трябва да бъдат разгледани документите им и ако нямат основание за бежански статут – веднага да бъдат репатрирани. Същото важи и за лица, за които е установено, че участват в религиозни или паравоенни формации – също да бъдат изгонени от България.

Не искаме външни приходящи хора да ни налагат нови ценности и нов начин на живот в нашата Родина, категоричен е Юлиан Ангелов.

Ангелов обясни още, че е наивно да се смята Турция за добър и приятелски съсед на България. Затова е необходимо държавата ни да противодейства срещу намесата ѝ във вътрешните работи. А това, че се намесва е факт – и в българската политика, черз подкрепа на определени партии, и при българските мюсюлмани.  Трябва да бъдат изгонени всички емисари, които са на заплата от турската държава, посочи още Юлиан Ангелов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *