Ангелов: Без такси в яслите и детските градини

Ангелов: Без такси в яслите и детските градини

26 февруари 2017  |   0 коментара

Обединените патриоти ще предложат да отпаднат таксите в яслите и детските градини, това сподели Юлиан Ангелов в „Седмицата“ на Дарик.

Ангелов е организационен секретар на ВМРО-БНД, заместник-председател на предизборния щаб на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" и води листата на патриотичната коалиция в 24 софийски многомандатен избирателен район.

В кампанията си „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ ще се опитат да покажат, че партиите трябва да търсят обединение и общи принципи, полезни за държавата и хората. Ние дадохме пример с нашето обединение, направихме компромис, но показваме, че трябва да се търси общото, положителното, а не да има разделение, заяви патриотът.

Според него не бива да продължава така – 27 вече години българското общество е разделено в лутане на ляво, на дясно, на изток, на запад.

Предлагаме неща, за които говорим от години. Поставяме за решаване важни за хората проблеми - нелегалната имиграция, повишаване на доходите – увеличаване на минималната пенсия и индексиране на всички останали, обясни Ангелов.

От думите му стана ясно, че важни проблеми, които са откроени в програмата на Патриотите са и отбраната, сигурността, дребния и среден бизнес, здравеопазването и др.

Настояваме да се намери решение на поставените от нас въпроси, защото това ще помогне българите да живеем по-добре, каза Ангелов.

Не делим нещата – пенсии или детски и майчински. И двете неща са важни. Тежката демографска криза у нас изисква да се обърне и специално внимание на младите образовани български семейства. Сега те са неравнопоставени, сега държавата финансира безработни и необразовани семейства с повече деца, каза водачът на листата в 24 софийски МИР.

Затова и Обединените патриоти ще предложат да отпаднат таксите в яслите и детските градини. За да няма дискриминация на децата, а парите за такси ще са отговорност на държавата.

В подкрепа на идеята Ангелов даде пример с това, че когато децата тръгнат на училище – такси не се плащат. Защо тогава тези, които посещават ясла и градина да са дискриминирани, запита той.

Според него това ще помогне за интеграцията на определени общности, които поради финансови трудности не пращат децата си в детски градини и ясли. А ако не са посещавали тези детски заведения после трудно се интегрират в училище.

Юлиан Ангелов е категоричен, че това е една конкретна стъпка, която трябва да бъде направена, като част от цялостна програма по демографските въпроси. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *