Анатолий Величков поздрави завършващите випуск 2019 на Военна академия

Анатолий Величков поздрави завършващите випуск 2019 на Военна академия

31 юли 2019  |   0 коментара

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов поздравиха завършващите випуск 2019 „Княз Александър I“ – първа смяна на Военната академия „Георги С. Раковски“ по време на тържествен ритуал, състоял се на 30 юли. На церемонията присъстваха председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов, омбудсманът Мая Манолова, висши военни, военни аташета и др.

В словото си заместник-министър Анатолий Величков подчерта значението на придобитото образование и актуалността на отделните специалности за формирането на най-високо квалифицирани военни професионалисти, способни да вземат стратегически решения в областта на националната и международната сигурност и отбрана.

Тази година всички випускници на специалността „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ са отличници. Това говори много за мотивацията, трудолюбието и интелектуалния Ви потенциал. Благодарен съм Ви и се гордея с Вас, каза заместник-министър Анатолий Величков.

Той поздрави специално първенците и всички отличници сред офицерите и студентите. В думите си към двамата македонски офицери във випуска, заместник-министърът припомни имената на десетки български военачалници и стратези, родом от Македония, които са завършили Военната академия „Г. С. Раковски“.

Вярвам, че като лидери и командири, вие ще сте отличен пример за своите колеги и подчинени с професионалните си качества и етика, с езиковата си подготовка, позволяващи Ви със самочувствие и увереност да работите в мултикултурна среда и в многонационални екипи, със способността да мотивирате хората си за отлично изпълнение на целите и съпътстващите задачи, каза в словото вицеадмирал Емил Ефтимов.

Той акцентира върху усилията, които ръководството на Министерството на отбраната и на Българската армия полага, за да съхрани качествения и обучен личен състав и да привлече нови кадри, готови да се отдадат на трудната войнска професия.

Сега предстои по-трудното - да приложите на практика наученото. Дипломата от Военна академия е знак за качество и Ви отваря врати към най-високите етажи на военната кариера, подчерта в словото си началникът на Военна академия генерал-майор д-р Груди Ангелов.

Дипломи днес получиха седем офицери, обучавали се в магистърската специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили”, 47 студенти, завършващи  магистърски специалности от професионално направление „Национална сигурност” на факултет „Национална сигурност и отбрана” и факултет „Командно-щабен”.

Първенецът на випуск 2019 от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” е подполковник Атанас Георгиев. За постигнати високи резултати той е награден от министъра на отбраната с почетна значка на Министерството на отбраната – трета степен и с парична награда.

Първенец от специалност „Национална сигурност и отбрана“ е Мартин Кирилов. Първенец на специалност „Управление при извънредни ситуации и защита на населението” е Кристина Георгиева.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *