Александър Сиди: Цветанов пое отговорност за апартамент, а Жаблянов ще поеме ли?

Александър Сиди: Цветанов пое отговорност за апартамент, а Жаблянов ще поеме ли?

12 април 2019  |   0 коментара

Скандалът с евтини имоти излезе от рамките на нормалното и разумното, каза депутатът

Когато искаш да си морален съдник и стожер - излез и го направи. Не може БСП да излезе от централата си и да посочи „Тамо са раите“. Цветанов пое своята отговорност, Жаблянов ще я поеме ли? Той пое ли отговорност, че си е купил евтин апартамент? Излязоха данни за президента - той ще поеме ли отговорност? В това трябва да има граници.

Така депутатът от ВМРО Александър Сиди обобщи във „Всичко коз“ по Канал 3 скандала с апартаментите, довел до куп оставки и отпуски в изпълнителната, законодателната и съдебната власт.

Това е начинът, по който действа и който наложи ПП ГЕРБ - аз не съм съгласен. Това, което демонстрира управляващата партия, е че абсолютно всеки човек може да бъде отстранен във всеки момент. А водачът на евролистата на БСП е с обвинения (Елена Йончева).  Когато искаш да мериш с един аршин, изчисти си своите редици, коментира той.

Видяхме, че в този скандал са не само народни представители - има хора от всякакви цветове, политически сили и нива в администрацията. Вероятно предстои да стигнем до общинските съветници, после селските кметове - този скандал излезе от рамките на разумното и нормалното, изтъкна Александър Сиди.

Според него подаването на оставка при медийни публикации не е правилният ход, защото кал се хвърля по всеки ежедневно. Всъщност проблемът не е дали Симеонов, дали Цветанов е купил евтино жилище. Проблемът е, че фирмите които продават, продават на базата на данъчна оценка - така спестяват данъци. Това е публична тайна, подчерта депутатът.

Александър Сиди призна, че не са обсъждани евентуални законодателни промени по този казус. Не сме коментирали такава възможност, нека да приключи скандалът, защото ако днес говоря с някого, не зная дали утре той ще бъде в НС. Имотният регистър има някакъв определен капацитет, определен брой апартаменти, вписани в него, вероятно като се прерови целия, тогава и ще приключи скандалът, добави шеговито той.

За нереализираната идея трите партии от „Обединени патриоти“ да съставят единна листа за предстоящите Европейски избори  депутатът от ВМРО каза:

Към днешна дата не сме заедно, но ние казахме: или играем трите партии заедно, или играем отделно. За съжаление тримата лидери не успяха да се разберат.

Цялото интервю с Александър Сиди във „Всичко коз“ вижте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *