Александър Сиди: Хората в гетата категорично са направили своя „разумен избор“ - да не се социализират

Александър Сиди: Хората в гетата категорично са направили своя „разумен избор“ - да не се социализират

12 януари 2019  |   0 коментара

Това, че неправителствени организации обмислят протест пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов е достатъчно добър аргумент и повод ние да продължим да работим както досега. Това означава, че успяхме да настъпим интересите на онези провозащитници и грантаджии, които 30 години единственото, което правят, е да източват пари по европейски програми, за да интегрират уж циганите, а всъщност да ги оставят в гетата. „

Това коментира пред  НТ „България 24“ депутатът от ВМРО Александър Сиди.

За неправителствените организации изкарването на циганите от гетата и тяхното интегриране в обществото е грешно и неправилно, защото то ще спре финансирането. Тогава когато няма проблем, няма да има и финансиране, посочи Сиди.

Да сте чули да се дават пари за интеграция на арменци или евреи. Не, и няма и да чуете. Но има стотици и десетки милиони, които се изсипват за интеграция на циганите и тя не се случва, категоричен е още той.

По думите му, това, което направи Красимир Каракачанов във Войводиново, се одобрява от хората.  Така трябва да се действа, а именно да се отива на мястото на проблема и да се решава веднага. Виждаме, че събарянето на тези незаконни коптори започна веднага. Надявам се, че кметът ще издържи и ще свърши работа докрай. Всички политици имаме вина, за това че се случват такива неща. Ние, че не сме били толкова настоятелни, и съответно големите партии, които поради някакви различни причини и интереси не се занимават с този въпрос, коментира още Сиди.

Той сподели също, че представителите на ВМРО във всички общински съвети са натоварени да изискат справка за гетата по места и съответно да се започне бавно, поетапно премахване на незаконните постройки и на гетата като цяло.

Разбира се, това не трябва да става в най-големия студ и сняг, но при първа възможност сега, като дойде пролет циганите да отиват там, от където са дошли, и да намират начин да узаконят начинa на своето съществуване, категоричен бе патриотът.

По отношение на самото изказване на вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов и обвиненията в дискриминация относно случая във Войводиново Сиди коментира, че не вижда обида или проблем в изказването за наглите цигани. Аз не бих поставил всички цигани под общ знаменател и съм сигурен, че и лидерът на ВМРО не би направил това. Циганите, които успяват да излязат от гетото успяват да се интегрират. Те, обаче, са десетки, не хиляди - и това вече е проблем. Излизането от гетото, премахването на всички онези блага, които получава това малцинство, и съответно вкарването му в нормалното българско общество е това, което трябва да се направи. Защото нито един арменец или евреин не са по някакъв начин обвинявани в това, че имат само права, а не задължения. Защото те са успели да се интегрират. А тези хора, които са в гетата, категорично са направили своя разумен избор, ако може да се говори за разум в този избор, за това да живеят по този начин, в гетото, да не се социализират и съответно това е целият проблем, който трябва да бъде решен и то веднага, каза Сиди.

Запитан за обвиненията на Веселин Марешки, че председателят на ВМРО в Община Марица е правел гето във Войводиново, Сиди посочи, че това е нелепо. Нямам медицински компетенции, за да коментирам такова лице. С новия бюджет за здраве вярвам, ще има достатъчно средства, за да се погрижи за състоянието си. Очевидно е, че Марешки има нужда от лечение, каза още Сиди. По-рано в една от телевизиите Сиди посочи, че е направил  справка кой къде и как е гласувал. Във варненския квартал „Максуда“ предимно са гласували за Веселин Марешки. Явно там той се радва на голяма любов от страна на гетото, посочи Сиди и допълни, че за разлика от председателя на „Воля“ той не говори глупости, защото си е направил справки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *