Александър Сиди: Трябва да направим обща стратегия за борба с икономическите дефекти от кризата

27 март 2020  |   0 коментара

Смятаме, че мерките, които предложи правителството, са едно добро начало, но управлението на страната е коалиционно. Мерките, които бяха предложени от ГЕРБ, не бяха коментирани с нас. Ето защо ние направихме наш прочит на тези мерки и ги допълнихме. Надявам се в най-скоро време да има Коалиционен съвет, на който да бъдат обсъдени мерките на ГЕРБ и нашите, за да направим обща стратегия как да преборим икономическите дефекти след кризата.

Такива бяха думите на народния представител Александър Сиди в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа повод изработения от партията пакет от финансови, икономически и данъчни мерки за преодоляване последиците от кризата.

Предлагаме няколко неща: да се отложи падежа на кредитите на ФЛ и ЮЛ, засегнати от кризата, тоест хората да не плащат кредита си в този месец, както и следващия. Предложихме данъчна и осигурителна ваканция. Всички онези неща, които говорихме и говорят експертите през последните седмици, защото кризата е безпрецедентна, каза депутатът.

Една любопитно нещо – ЕП гласува всички неизразходвани средства по еврофондовете да бъдат пренасочени за борба с икономическите и здравни последствия. Ето защо ние предлагаме да се отпусне ваучер от 100 лв. за всеки човек, който работи в засегнат сектор, който да може да използва за туристически услуги в България. Според  нас това ще спомогне на държавата да си стъпи на краката. Хотелиерството, ресторантьорството, сферата на този тип услуги губят много от кризата. С този ваучер вместо да отидем на Бяло море, ще си отидем на нашето Черно море. Това е наша стара идея за подпомагане на бизнеса, заяви Сиди.  

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *