Александър Сиди: Трябва да дадем твърд отпор на брюкселските бюрократи

Александър Сиди: Трябва да дадем твърд отпор на брюкселските бюрократи

09 януари 2019  |   0 коментара

Трябва да дадем твърд отпор на брюкселските бюрократи по предлагания пакет „Мобилност“. Защото днес ще откраднат транспортния бизнес на България, а утре ще бъде друг наш бизнес.

Това коментира народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди в предаването „Референдум“ по БНТ.

Според него, спорът ГЕРБ - БСП е странен в тази тема, в която са обединени всички.

Има възможност всеки член на транспортната комисия на ЕП да бъде сменен с друг евродепутат от същата група, така че желанието на нашите евродепутати да бъдат сменени с други членове от техните групи надявам се, че ще успее. Например Ангел Джамбазки, макар че не е член на тази комисия, може да се смени с друг от консерваторите, който няма интерес. На това се надяваме. Въпреки това този проект има сериозна опасност да мине и трябва като държава да сме обединени около една обща кауза, която да бъде постигането на напредък, без ограничение на всякакви средства, които можем да използваме, включително и гласуване за Брекзит, изтъкна Сиди.

Относно лицемерието от страна на брюкселските бюрократи Александър Сиди каза, че големите чужди вериги дойдоха и убиха малките магазинчета и ние казахме „Ами добре, такъв е свободният пазар“. Това, което сега прави Европа е същото, но с обратен знак. Нашите фирми са с по-добри условия и по-добро заплащане, а те искат да ги фалират по изкуствен начин. Искат да фалират българския бизнес и да го вземат в Германия и Франция, коментира той.

Ако тези промени бъдат приети, ни очаква смърт за транспортния бизнес в България и се очаква да бъде много тежко за нашата икономиката. И трябва да си казваме – това ли е ЕС, в който ние влязохме, защото очевидно се опитват да ни откраднат 17% от БВП на страната. Трябва да си зададем тези въпроси, защото в крайна сметка двойните стандарти и правенето на периферия не е това, в което влязохме. Ако ще си говорим за Европа на Отечествата – добре, тогава нека всяка държава да може да не приема такива рестриктивни мерки, категоричен бе депутатът.

Нека не забравяме, че след този пакет има и друг пакет, в който нещата се обръщат. С единия пакет – Пакет “Мобилност I”, забраняваме на българските камиони да пътуват в Европа свободно, а пък с Пакет „Мобилност II, казваме на западните автобусни фирми: „Елате тук и вземете този бизнес“. Даваме им възможността спокойно да отнемат и автобусния ни бизнес. Показва абсолютен двоен стандарт и трябва да се противопоставим, заяви Сиди.

В заключение депутатът от ВМРО каза, че това не е Европа, в която влязохме и трябва да дадем твърд отпор на брюкселските чиновници да не откраднат бизнеса, защото както казаха колегите – днес е този бизнес, утре е друг.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *