Александър Сиди: Това, че БСП ги няма в сградата на Народното събрание, не означава, че трябва да спрем работа

15 март 2019  |   0 коментара

Работата на комисиите е блокирана, защото колегите от БСП не свикват комисиите, тъй като очевидно не идват на работа. Това, че БСП ги няма в сградата на Народното събрание, не означава, че трябва да спрем работа.

Това каза народният представител Александър Сиди от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ в предаването „Канал 3 на живо от НС“.

„Воля“ вчера казаха, че няма да се регистрират, може би имаха предвид за вчера. Ще видим какво ще решат днес. Те казаха, че ще влизат, ще излизат. Може би са имали предвид, че излизат от събранието. Имали са някаква работа вчера следобед – свършили са си я вероятно и днес виждам, че колегите са на работа, заяви Сиди.

На въпроса на водещата за желанието на определени политически сили за разговор с ВМРО във връзка с предстоящите избори за ЕП Александър Сиди каза следното:

Разбрахме, че сме сериозна политическа сила и че всички останали в нашата ниша ни търсят за контакт и за разговор. Ние винаги сме казвали, че за нас е най-добре да се явим във формат „Обединени патриоти“. Време няма, а от половин година насам каним нашите партньори на разговори, такива не се случват – или идват едните, или другите. Ние заявихме нашия път, нашите приоритети, нашия кандидат за водач на листа. Заявихме и готовността да се явим на вътрешни избори. Според нас, позицията ни е честна и коректна.

Относно закона за вероизповеданията Сиди каза, че това, което направи ГЕРБ, е отлагане на решението, което е по-добрият вариант от незабавното премахване на задължението. В крайна сметка всеки гражданин, всяка институция или което и да било учреждение в страната трябва да плаща своите задължения към хазната и това е задължение, което не би трябвало да бъде отменяно за когото и да било, завърши воеводата.

Цялото интервю проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *