Александър Сиди: Скандалите в дневния ред на държавата отвращават хората от политиката

18 юни 2020  |   0 коментара

Да се правят опити да се управлява дневният ред на държавата чрез скандали отвращава хората от политиката. Това отвращава и самият мен, каза за „Темите“ по ТВ Европа депутатът от ВМРО и член на парламентарната група на Обединените патриоти Александър Сиди.

В коментар за появилите се в публичното пространство снимки от спалнята на премиера, на които се виждат пачки с пари, Александър Сиди шеговито заяви, че е трудно да се коментира след министър-председателя, но очаква от ГЕРБ да предложат да има регулация за вдигане на дрон.

Хората искат хляб и зрелища, цитира той, но допълни, че обикновено им се осигуряват само зрелища. Да, голяма част от хората гласуват „през телевизора“, но има и такива, които го правят „през хладилника“, посочи депутатът.

Той е категоричен, че трябва да се възстанови нормалният диалог в политиката, и с партньорите, и с опозицията. В крайна сметка България е парламентарна република, случващото се сега е нелепо, меко казано цинично е да пуснеш снимки от спалнята на премиера, аз съм възмутен, заяви Сиди.

Според него е без значение дали са истински или не снимките, а явно важното е търсеният ефект. Хората са го казали - който копае гроб другиму, сам пада в него. Затова аз съм твърдо убеден, че който прави такъв тип политика, няма как да стигне далеч, заяви народният представител.

Това съвсем не значи, че не трябва да има критики към ГЕРБ от хора, които не харесват политиката на управляващите. Все пак след 8-9 месеца ще има избори и тези хора ще имат правото да изберат други управляващи, коментира Сиди.

Целият разговор с него проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *