Александър Сиди: Приоритет за „Обединени патриоти“ остава повишаването на доходите и сигурността

Александър Сиди: Приоритет за „Обединени патриоти“ остава повишаването на доходите и сигурността

14 септември 2018  |   0 коментара

Александър Сиди, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединените патриоти“, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Законодателните приоритети на „Обединените патриоти“ през новия парламентарен сезон

Александър Сиди обясни, че тепърва започва приемането на бюджета за следващата година и се надява с колегите му да успеят да се преборят за увеличаване на пенсиите. Вече управляващите дадоха заявка за увеличение на доходите в бюджетния сектор, което би трябвало да доведе до нарастване на всички доходи. Като цяло може да се обобщи, че приоритети на „Обединените патриоти“ остават повишаване на доходите и повишаване на сигурността. Предвижда се засилване на мерките по отношение борбата с циганската престъпност.

Скандалите и напрежението в управляващата коалиция

Александър Сиди заяви, че наистина предишната парламентарна сесия е завършила със скандали и сегашната също започва със скандали. Той обаче изрази своето убеждение, че основният проблем на сегашното правителство по-скоро е липсата на комуникация. Народният представител подчерта, че всеки понеделник ще има заседания на коалиционния съвет и се надява на тях да бъдат изчистени всички важни въпроси.

Ще се явят ли заедно „Обединените патриоти“ на евроизборите?

Водещата попита дали партиите от коалицията „Обединени патриоти“ ще се явят заедно на европейските избори. Александър Сиди заяви, че може да говори само от името на ВМРО. В този смисъл може да каже, че ВМРО има един евродепутат, който работи много добре, това е Ангел Джамбазки. Това е един ресурс, в който дълго време е инвестирано политически, образ, който е изграден добре и затова ВМРО не може да отстъпи от варианта Ангел Джамбазки да бъде следващия техен представител в ЕП.

Така че ние заставаме в тази кампания с лицето на Ангел Джамбазки, оттам нататък е въпрос на разговори! Надявам се, че нашите партньори ще направят разумното да се явим с една обща кандидатура, с една обща листа, като логично е да не губим инвестирания ресурс в Ангел Джамбазки, категоричен беше народният представител.

Обикновено в такива коалиции негативите отнася малкият партньор, калкулирате ли такива загуби и къде е пределът, от който нататък е невъзможно да се понасят загуби, продължи с въпросите си водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че такива възможности естествено се калкулират, досега обаче социолозите не показват загуби. „Обединени патриоти“ продължават да получават своята подкрепа.

Ниският рейтинг на парламента

Александър Сиди изрази мнение, че по принцип навсякъде по света такива колективни органи са създадени и с цел да отпушват насъбралото се напрежение. Според него, някои депутати с изказванията си нагнетяват такова напрежение, като например репликата на Корнелия Нинова „убихте 17 души“. Народният представител беше категоричен, че нито сегашните народни представители, нито членовете на предишни парламенти имат пряка вина за случилата се край Своге трагедия.

Прощавайте, но да излезе някой и да каже – вие сте убийци – няма как да доведе до висок рейтинг на Народното събрание, категоричен бе Сиди.

Заявката на правителството за увеличение на заплатите с 10% в бюджетния сектор

Министър-председателят обяви тези дни, че ще увеличават с 10% заплатите на заетите в бюджетната сфера, което неминуемо ще повлече след себе си и увеличение на заплатите в частния сектор, но с 10% се увеличават заплатите, а от вчера се разчува, че 12 лева ще плащаме допълнителна здравна осигуровка. Към това като се прибавят и растящите цени на стоките и услугите, инфлацията, в която вече България е влязла, те много бързо ще „изядат“ това увеличение от 10%. Как можете Вие от мнозинството да направите така, че хората да бъдат компенсирани наистина за увеличаващите се цени и инфлацията, попита водещата Клара Маринова.

Александър Сиди заяви, че тези 12 лева допълнителна здравна застраховка все още са идея, която е на много ранна фаза и не е обяснена добре дори на депутатите от здравната комисия. По отношение на увеличението на доходите, такова наистина е заложено и няма да бъде „на калпак“, а според заслугите. Това е добра идея, защото администрацията наистина е раздута, има цели служби, които не работят добре, но пък има и такива, които много добре си вършат работата. А по отношение на това как да се увеличат като цяло доходите в страна, според народния представител, по-скоро трябва да се подобри икономическата обстановка в страната и инвеститорите да идват и да откриват работни места, а не толкова да се отделят бюджетни средства.

Например вчера в Пловдив беше открит завод с 200 нови работни места. Това отваря друг въпрос, отварят се нови работни места в Пловдив, аз се радвам, защото там е моят район, но в същото време има много места в България, където ситуацията е ужасяваща, няма хора и няма работни места. Така че това е пътят на едно правилно икономически изграждано положение, в което инвеститорите да могат да направят хората по-добре платени, завърши Александър Сиди разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 13 септември 2018 година.   

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *