Александър Сиди: Политическите решения се взимат в Народното събрание, а не на улицата

Александър Сиди: Политическите решения се взимат в Народното събрание, а не на улицата

10 юни 2019  |   0 коментара

Не знам дали са нарушени правата на ЛГБТИ хората. Ако имат някакъв юридически проблем, то решаването му не е на улиците в София. България е парламентарна република, тоест решаването му е в Народното събрание. Вместо 12 години да правят прайдове да напишат един закон и да го внесат в НС. Има десетки начини и механизми това да се случи, аз лично бих гласувал против, но въпреки това дебатът дали на тези хора са им нарушени правата трябва да се проведе в залата на парламента.

Това каза в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа депутатът от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Всъщност и за това ние вече 12-а година сме против „София прайд“, против една такава брутална пропаганда на улицата. Аз съм заместник-председател на комисията към НС за жалбите на гражданите и връзките с неправителствените организации, вече втора година няма нито един сигнал за нарушени права и нито една организация не се бори за решаване на някакви нормативни проблеми, които могат да бъдат решени, а всъщност получават пари, за да правят пропаганда по улиците на София, на Пловдив и т.н. Това е проблемът. Когато искаш да решиш проблем политически, не го решаваш на улицата, а в парламента, категоричен бе Сиди.

Според мен и позицията на моята партия е, че не трябва да има узаконяване на гей браковете, но в крайна сметка ВМРО е една от партиите на политическата сцена и ако има някакъв проблем, то трябва да бъде обсъден в пленарна зала или на комисия. Ако тези 240 народни представители, които са избрани от народа да решават проблемите, кажат „не“ това не е възможно, тогава при следващите парламентарни избори, ако има такава сила – тази позиция (за узаконяване на гей браковете), то те биха избрали нови, които да подкрепят тяхната теза. Това е демокрацията. Това, че в Европа се узаконяват не значи нищо, защото това е решение на всяка една държава в ЕС, но според нас категорично е против, заяви депутатът.

Не може да има диктатура на малцинството, това ще доведе до изкривяване в обществото, каза Сиди.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *