Александър Сиди: Ние се съобразихме с референдума, защото 4 млн. души съзнателно не го подкрепиха

Александър Сиди: Ние се съобразихме с референдума, защото 4 млн. души съзнателно не го подкрепиха

06 декември 2019  |   0 коментара

Вчера беше абсолютно тривиален парламентарен ден по време на гласуване на бюджет. Но го нямаше този дебат, за който политическите сили говорихме за субсидиите за партиите. Със сигурност не взехме най-доброто решение, но поне е някакво решение.

Това заяви в Сутрешния блок на БНТ депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди.

Той каза, че партийна субсидия от 1 лв. по никакъв начин не би могла да даде възможност на партия да развива дейност. И допълни:

Такава субсидия щеше да ни стигне за 2-3 месеца дейност. Ние се съобразихме с мнението на българските граждани, защото осъзнато аз и още 4 млн. души не отидохме да гласуваме на референдума, защото не исках да гласувам с не. Аз съм от онези с ясното съзнание, че това е грешна политика. Ние нямахме свое предложение, защото с нашите партньори от ГЕРБ бяхме говорили да направим дебат, за да решим какъв да бъде правилният размер на субсидията.

Това, което дразни българските граждани според него, е, че големите партии получават много пари, които очевидно са им достатъчни, а за малките партии това е жизненоважна субсидия, за да покажат някаква дейност.

Нашето предложение беше в предишния дебат да има ограничение, не повече от някаква сума за партия, но този дебат не се случи. С това можеше да успокоим българското общество, но този дебат не се случи. Малките партии имаме нужда от тази субсидия, каза депутатът.

В залата вчера показахме, че не сме бутончета, които са добавени до бутончетата на ГЕРБ. Ние имаме собствено мнение, нямам проблем да бъдем партньори в различни отношения, но такъв дебат трябва да бъде направен и ще отстояваме мнението си, категоричен бе Сиди.

Според него не е нарушен правилникът вчера, а управлението е стабилно.

Това, че не сме взели най-доброто решение е така, защото както виждате, ние говорим повече за страничните процеси, отколкото за важните теми, но е някакво решение, което може да променим и да стигнем до най-доброто такова, каза народният представител.

Александър Сиди коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков. Той изрази надежда, че с новия министър Деница Сачева ще успеят да намерят добър диалог.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *