Александър Сиди: Концепцията срещу циганизацията няма да реши всички проблеми, но е началото на решаването им

Александър Сиди: Концепцията срещу циганизацията няма да реши всички проблеми, но е началото на решаването им

28 юни 2019  |   0 коментара

Последните няколко дни показаха, че спешно трябва да се приеме концепцията срещу циганизацията или в противен случай такива инциденти като в Розино ще продължат да се случват. Последните години ние от ВМРО показахме, че сме на прав път, искайки решения по тази тема.

Това заяви в предаването „Лице в лице" по БТВ народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Тази концепция няма да реши всички проблеми, но е началото на решаването им. Още преди концепцията да е приета са започнати действия по този въпрос с промени в Наказателния кодекс и в Кодекса за социалното осигуряване. Целта е да се спрат социалните помощи на всички, които живеят на гърба на българските граждани, независимо от етническия им произход. Всеки един трябва да бъде образован и върнат на пазара на труда, за да участва във формирането на БВП на България, посочи Сиди.

Социалните помощи трябва да бъдат спрени на хора със следния профил: да живее само на социални помощи без да работи; без да се образова; без да се опитва да се върне на трудовия пазар по някакъв начин – без значение от неговия етнически произход, но всеки един човек, който смята, че може да живее 10-15 години на социални помощи, трябва да разбере, че това не може да продължава така, категоричен бе депутатът от ВМРО.

ВМРО вече внесе предложения за стимулиране на грамотната раждаемост в Столичния общински съвет и в много други общински съвети в страната, а именно онези, които са завършили средно или висше образование, да получават по-високи ставки при раждане на дете. Веднага бяхме обвинени от хора като Цветелин Кънчев и други подобни, които се занимават със защита на права, че разделяме хората – не, не ги разделяме. Общото, което си го дава държавата за всяко дете, си го дава, в това няма никакъв проблем. Но нека държавата или общината да дава повече на тези, които имат средно или висше образование, защото това е грамотната раждаемост, за която ние говорим от много време. Когато обаче говорим за концепцията за справяне с маргиналните групи – намесваме темата за самолетите. Г-н Цветелин Кънчев за пореден път изрича една лъжа за Красимир Каракачанов, че бил близък с циганските барони – в това няма нищо вярно, заяви Сиди на опонента си в студиото Цветелин Кънчев.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *