Александър Сиди: Коалицията „Обединени патриоти” става жертва на медийни спекулации

22 ноември 2018  |   0 коментара

Имаме работеща парламентарна група. Имахме моменти, в които нямахме заседания, но напоследък коалицията работи по-активно. Мир и любов цари по начина, по който ние - „Обединените патриоти", можем да го правим. Ние, и трите партии, сме заредени с много енергия и тази енергия дава отражение.

Това обяви в предаването „Денят на живо” по Канал 3 депутатът от „Обединени патриоти” от квотата на ВМРО Александър Сиди по отношение на ситуацията в коалицията.

Трите партии очевидно имахме грешка в комуникацията. Реално ние в самата парламентарна група не сме имали проблеми,. Имали сме остри дебати, но проблеми на ниво народни представители не сме имали. Имаме проблеми на ниво политики – кой как смята нещата да се случват. Проблемът е в комуникацията, проблемът, че лидерите ни си говорят през медиите. Може би първо трябваше да сложат проблемите на масата на коалиционния съвет, а не по телевизията, каза депутатът.

Коалиция „Обединени патриоти” търпи щети, защото опозицията така и не можа да се позиционира, създава скандали и това се отразява на по-малкия в управляващата коалиция, разбира се. Министърът на отбраната  беше вкаран в конфликт, в който няма нищо общо с истината. Обвиняваха ВМРО как сме паспортна мафия. И една жена обяснява по студията и разказваше как има доказателства, но няма да ги даде. А нейните доказателства са само доноси, които са предадени на Прокоратурата преди години, заяви Сиди.

Александър Сиди смята, че в голяма степен Патриотите са жертва и на медийни спекулации. Ролята на медиите е да отразяват истината. Нито един от лидерите не тръгва да обяснява, че има проблем по отношение на парламентарната група, брой депутати и т.н. Затова трябва да бъдем внимателни и защо трябва да ходим по студията, за да обясняваме, че проблеми няма. Медиите трябва да отразяват истината такава, каквато е, а не да правят спекулации, изтъкна Сиди и припомни, че ВМРО са инциирали кампания за борба с фалшивите новини и обясни, че е трудно да бъдат опровергавани всички спекулации.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *