Александър Сиди: Искаме да възстановим общественополезния труд за присъда пробация

Александър Сиди: Искаме да възстановим общественополезния труд за присъда пробация

24 април 2020  |   0 коментара

Предложението ни за промени в НК е опит да възстановим нещо, което го имаше в закона от 2002 година – полагане на общественополезен труд за даване на присъда пробация или условна. Хора, които са причинили пътнотранспортно произшествие, употребявайки наркотици, да полагат обществено полезен труд в болнични заведения, интензивните отделения, морги, спешни отделения – там, където може да види резултатите от неговото деяние.

Това заяви в Сутрешния блок на БНТ народният представител от ВМРО Александър Сиди по повод предложението на партията за промени в закона.

Смятаме, че това е най-добрата възможна превенция, допълни той.

Искаме също така повишаване на долната граница от 3 на 5 години, защото при три години се стига до различни хватки, при които деецът получава условна присъда, заяви още депутатът.

Попитан какво е мнението му за идеята за принудително лечение на зависими, Сиди обясни, че лечение трябва да се прилага, но това няма общо с движението по пътищата. Да се качиш на автомобил, след като си използвал „букет“ от наркотични вещества, за мен е безумие. Такива хора трябва да бъдат спирани превантивно, категоричен е той.

Полицията трябва да си свърши работата, да зададе въпросите откъде например един 22-годишен младеж се е снабдил с наркотици. Полицията трябва да е безкомпромисна по отношение на това хората да нямат достъп до забранени субстанции, заяви народният представител.

Александър Сиди посочи, че обществото колективно трябва да бъде нетърпимо към такъв тип деяния и да се наказват много по-тежко, за да има превенция.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *