Александър Сиди: Има остър тон между лидерите, но коалицията е стабилна

Александър Сиди: Има остър тон между лидерите, но коалицията е стабилна

17 юни 2019  |   0 коментара

Депутатът смята, че 6 лева за глас субсидия е достатъчно

Народният представител от ВМРО Александър Сиди призна в предаването „Опорни хора“ по „България ОН ЕР“, че има изострен тон между лидерите на „Обединени патриоти“.

За съжаление през последните 40-50 дни нещата за ВМРО ескалираха – неща, които за мен не могат да бъдат казвани, особено за партньор. Неща, които са абсолютно недоказуеми, неща, които граничат с най-меко неверни твърдения. Но в крайна сметка европейските избори свършиха и ние трябва да направим нашите анализи и да продължим напред. Пътят на ВМРО в коалицията Обединени патриоти не е да бъде част да бъде от някаква коалиция. Нашият път е да продължим с дейността, която вършим през 44-ото Народно събрание, и да направим живота на хората по-добър, заяви Сиди.

Той подчерта още, че коалицията е стабилна и между депутатите в „Обединени патриоти“ няма напрежение.

По отношение на обвиненията за циганските гласове за ВМРО народният представител Сиди каза:

Ще Ви дам един пример – Пловдив, там където е моят избирателен район, където имам и доста преференции, за което благодаря на моите съграждани, най-ниският резултат е в район „Източен“ – кв. „Столипиново“. Във всички други райони имаме много повече гласове. А гласовете, които имаме в район „Източен“, са благодарение на това, че там има военни блокове. Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който е и военен министър, води немалък брой хора, които ни харесват заради него и политиката му относно модернизирането на българската армия и въобще отношението към професията войник.

Искаме таван на субсидията, с който партиите, които получават в момента 15 млн. – 20 млн. лева и си ги държат по сметки, да бъдат ограничени. С това ще се почувства и някаква справедливост. От 5 до 6 лева на глас е достатъчно за водене на партийна дейност и за нормална политика. Когато една голяма партия държи парите си по банкова сметка и не ги харчи по дейност, означава, че парите са големи, заяви още той по повод намаляването на партийните субсидии.

Гледайте видеото с целия разговор >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *