Александър Сиди: Изборът на Марияна Николова за вицепремиер е логичен и показва приемственост

Александър Сиди: Изборът на Марияна Николова за вицепремиер е логичен и показва приемственост

24 ноември 2018  |   0 коментара

Александър Сиди, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти”, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Оставката на Валери Симеонов и изборът на Марияна Николова за вицепремиер

Александър Сиди каза, че след подадената оставка от страна на Валери Симеонов е било нормално НФСБ да покажат своята съпричастност към управлението, предлагайки човек на мястото на Валери Симеонов. Според него, предложението за Марияна Николова, която е началник кабинет на Валери Симеонов, е логично, защото показва приемственост. Според народния представител, въпреки че е подразнил много хора със своята реплика, председателят на НФСБ е свършил доста полезна работа и тази работа трябва да продължи. Александър Сиди още веднъж подчерта, че оставката на Валери Симеонов е подадена заради грубия му език, а не заради конкретни политики.

Депутатът от ВМРО отговори, че с Марияна Николова ще комуникират по същия начин, по който са го правили и с Валери Симеонов. Той продължи, че има няколко идеи, които ВМРО са предлагали през годините, като мерки за  сваляне на годините на раждане на българките, които обикновено раждат твърде късно, както и привличането на част от диаспората ни.

За съжаление демографската картина е такава, че хора от малцинствата са с много повече деца, с много по-сериозен демографски показател и картината показва, че в скоро време в България няма да останат българи, ако продължаваме по този начин. Така че пътят е подобряване на икономическото състояние от една страна, мерки за хората, които ще имат второ и трето дете, тоест стимулиране на двудетен и тридетен модел в България. За това сме разговаряли с нашите партньори и сме предлагали мерки, за да забавим процеса, за съжаление съм песимист, че той може да бъде спрян и обърнат, обясни народният представител.

Протестите

Александър Сиди сподели, че исканията на протестиращите са правилни и логични и управляващите ще се съобразят с част от тях. Например Обединени патроти ще инициират разговори с партньорите си от ГЕРБ за отпадане на увеличения данък за старите автомобили, защото той засяга почти всички българи, а не дава никаква яснота за екологичните последствия.

Категоричен бе Сиди, че през последните години няма нито един парламент или правителство, което да е харесвано, но когато отидем на избори нещата са доста по-различни. Според него, нагласите ще си проличат най-добре на евроизборите, които са само след няколко месеца. Сиди обясни, че скандалите при Патриотите със сигурност са се отразили и на малката, и на голямата коалиция, но социолозите все още не отчитат някакви драстични промени, ГЕРБ и ОП все още имат повече гласове от БСП и ДПС. Освен това, не се увеличава подкрепата за БСП и ДПС.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *